Valensija

, Španija

već od 729€

Opis destinacije

Valensija je treći grad po veličini u Španiji i ujedno jedan od najvažnijih gradova ove zemlje. Smeštena na istoku Španije, tačnije, na obali Sredozemnog mora, predstavlja centar oblasti Kosta del Azar (obala pomorandžinog cveta). Ovo je grad duboke istorijske prošlosti i jedan od najstarijih gradova Španije. Osnovali su ga Rimljani, ali je više puta prelazio iz ruku Mavara u ruke hršćana i nazad. Danas, ovo je grad inovacija, ovde se nalazi remek-delo Santjaga Kalatrave, futuristički grad-muzej sa kulturnim I zabavnim sadržajem koji nikako ne smete propustiti! Valensija, grad često nazivaju i ,,gradom ruža’’ zbog brojnih parkova i vrtova koji ga krase i koji doprinose da se smatra jednim od najlepših urbanih sredina, gradom ponosa i tradicije.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
VALENSIJA 
Polazak/povratak 30.04.2023.-04.05.2023. 
(5 dana- 4 noćenja)- Redovna linija Air Serbia 
-DIREKTAN LET 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja30.04.-04.05.
Broj dana / noći5 dana / 4 noći
HOTEL EUROSTARS GRAN VALENCIA 4* - Usluga - noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi729€
Jednokrevetna soba929€
3.odrasla osoba ili dete 2-12 godina u dvokrevetnoj sobi699€

*Deca 0-01.99 godine plaćaju kartu po ceni od 60 eur i nemaju sedište u avionu.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije AirSerbia na relaciji Beograd – Valensija – Beograd; -Aerodromske takse za let Air Serbia u iznosu od 34,72 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom Nikola  Tesla u Beogradu, EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 8.01-JD, EUR 0.63-OG, EUR 3.27-QV) Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj  protivvrednosti pre polaska na putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Valensiji do hotela u odlasku i povratku; 
- Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča, 
- Četiri noćenja u hotelu EUROSTARS GRAN VALENCIA 4* na bazi noćenja sa doručkom; 
- Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 
- Troškove organizacije putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
HOTEL EUROSTARS GRAN VALENCIA 4* https://www.eurostarshotels.co.uk/eurostars-gran-valencia.html Hotel EUROSTARS GRAN VALENCIA 4* se nalazi u novom delu Valensije, u blizini Kongresne dvorane i fudbalskog  stadiona Nuevo Mestalla. U blizini hotela nalaze se brojni restorani i barova a na 50 m od hotela nalazi se i stanica  gradskog prevoza koja vodi do centra grada (udaljen oko 3,5 km od starog dela grada). Od sadržaja poseduje: restoran,  bar, kongresne sale, krovni bazen, (u upotrebi leti). Hotel ima prostrane, zvučno izolovane sobe koje poseduju klima  uređaj, WIFI, TV, sef, mini-bar, telefon, kupatilo sa fenom. Standardna soba max 2+1 osoba, francuski krevet ili dva  singl kreveta i jedan pomoćni ležaj; Doručak se služi po principu samoposluživanja.

1. dan BEOGRAD – VALENSIJA (Nedelja 30.04.2023.) 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera agencije Big Blue u 14:30 časova. Poletanje za  Valensiju u 17:05 časova (Let kompanijom Air Serbia JU 594). Sletanje u Valensiju u 19:55 časova. Po izlasku sa  aerodroma, transfer do hotela. Noćenje.  

2. dan VALENSIJA (Ponedeljak 01.05.2023.) 
Doručak. Nakon doručka, sastanak sa vodičem na recepciji i odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom:  Grad umetnosti i nauke (Ciudad de arts & ciencias), kompleks savremene arhitekture koji je projektovao čuveni  arhitekta Santiago Kalatrava, obilazak jedinstvenog parka dužine 9 km u napuštenom koritu reke Turije, panoramski  obilazak 15 mostova, park Guliver, Palau de la Musica, Puente de las Flores (most od cveća) – najlepši most Valensije,  obilazak „kapije Valensije“ Torres de Serrano i Torres de Quart, stadion čuvenog fudbalskog kluba Valensije – Mestalla, obilazak Ruzafe (kosmopolitski i avangardni deo grada koji obiluje ateljeima, studijima, barovima, uličnim  sviračima i brojnim restoranima), obilazak Banco de España u centru grada (zvanično najlepše zgrade Valensije) i  obilazak Plaza de Torros, Estacion de Nord, Plaza de Ayutamiento, barokne gradske skupštine iz XVIII veka, pijaca,  Kolumbova ulica i trg… Nakon panorame, transfer do hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Preporučujemo da posetite jednu od pet valensijskih plaža: Malvarosa, Cabanyal, Patacona, Alboraya, Port Saplaya  (valensijska Venecija), ili obiđete najstariju špansku luku koja je ujedno i jedna od najvećih evropskih luka. Preporuka:  šetnja promenadom sa brojnim restoranima i pogledom na Mediteran i usidrene jahte. Noćenje. 

3. dan VALENSIJA (Utorak 02.05.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet u trajanju od 3 sata- Valensija kroz  istoriju-pešačka tura. Prolaskom kroz kapiju Valensije (kojih je nekad bilo 26), vraćamo se u prošlost i preko istorijske  rute koja počinje na Taifa de Valencia i Plaza de la Virgen (Bogorodičin trg) putuje se kroz vekove uz arhitekturu i  istorijska obeležja. Bitke, osvajanje i rađanje Valensije, zaštitnik grada, Katedrala Valensije posvećena Presvetoj  Bogorodici, Sveti Gral – čaša sa Tajne večere, Tribunal de las Aguas – usmeni sud zaštićen UNESCO-m, Bazilika (Basilica  de desesperados), Micalet toranj, rimske iskopine, arapska tržnica, rimska kupatila, Mercat Central centralna  valensijska pijaca vanserijske arhitekture (Art Nouveau), obilazak zvanično najuže zgrade na svetu, Lonja de Seda –  srednjevekovna tržnica mediteranske gotike koja je danas deo zaštićenih „Puteva svile“, palate Bordžija.  
Mali predah i slobodno vreme u autentičnim barovima baroknog stila, (preporučujemo da probate) čuveno  valensijsko piće – Agua de Valencia, Churros (španska poslastica), ili sendvič sa španskom šunkom....Izlazak kroz drugu  kapiju i put u obilazak arhitekture budućnosti. Povratak u hotel. Noćenje. (Cena izleta: od 25 €).

4.dan VALENSIJA (Sreda 03.05.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet – Benidorm i Alikante Benidorm se nalazi na oko 130 km od Valensije i spada u red najpoznatijih španskih letovališta, (godišnje Benidorm  poseti preko 8 miliona turista). Šetnja po starom gradu, slobodno vreme. Nakon toga, nastavak putovanja duž Bele  obale (Costa Blanca). Dolazak u Alikante, još jedno od poznatijih španskih letovališta u ovoj regiji. Letovalište je  poznato po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada. Obilaskom tvrđave, šetnja se nastavlja ka  najživopisnijoj četvrti El Barrio de Santa Cruz, poznato po uskim vijugavim uličicama, belim kućicama sa šarenim  motivima, katedrali Sv.Nikole iz 17.veka, kao i gradskom skupštinom, koja se nalazi unutar ruševina srednjovekovnih  zidina. Nakon obilaska starog grada, šetnja se nastavljam ka aveniji Esplanada de Espanja (popločanom sa 6.6 miliona mermernih pločica). Ovo je i jedan od simbola grada. Šetnja se završava kod najpoznatije gradske plaže Playa del  Postiguet, gde se možete odmoriti i uživati u nekom od lokalnih restorana, tapas barova koji nude specijalite ove  regije. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim satima. Noćenje. (Cena izleta: od 70 €). 

5.dan VALENSIJA-BEOGRAD (Četvrtak 04.05.2023.) 
Doručak. Napuštanje soba. Sastanak sa vodičem ispred hotela, transfer do aerodroma (oko 07.30h). Poletanje za  Beograd u 09.55 časova (Let kompanijom Air Serbia JU 591). Sletanje u Beograd u 12:35 časova. Po sletanju u  Beograd, kraj programa. 

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

Ohrid i Skoplje, Makedonija - više destinacija

Ohrid i Skoplje, Makedonija - više destinacija

Cenovnik
Mountain Star, Srbija - Zlatibor

Mountain Star, Srbija - Zlatibor

Cenovnik
Fruškogorski manastiri i Sremski Karlovci, Srbija - Vojvodina

Fruškogorski manastiri i Sremski Karlovci, Srbija - Vojvodina

Cenovnik
Rijeka, Hrvatska - 15.04.2023.

Rijeka, Hrvatska - 15.04.2023.

Cenovnik
Solun, Grčka - Solun

Solun, Grčka - Solun

Cenovnik
Severna Italija, Italija - 13.-16.04.2023.

Severna Italija, Italija - 13.-16.04.2023.

Cenovnik
Budimpešta, Mađarska - 25.03.2023.

Budimpešta, Mađarska - 25.03.2023.

Cenovnik
Tara, Srbija - Tara

Tara, Srbija - Tara

Cenovnik
Temišvar, Rumunija - Temišvar

Temišvar, Rumunija - Temišvar

Cenovnik
Sarajevo, BiH - više destinacija

Sarajevo, BiH - više destinacija

Cenovnik
Budva, Crna Gora - 13.-17.04.2023.

Budva, Crna Gora - 13.-17.04.2023.

Cenovnik
Etno selo Stanišići, BiH - Stanišići

Etno selo Stanišići, BiH - Stanišići

Cenovnik
Ljubljana i Zagreb, Slovenija i Hrvatska -

Ljubljana i Zagreb, Slovenija i Hrvatska -

Cenovnik
Rafting Tarom, BiH - Reka Tara

Rafting Tarom, BiH - Reka Tara

Cenovnik
Beč i Parndorf, Austrija - Beč

Beč i Parndorf, Austrija - Beč

Cenovnik
Venecija, Italija - 14.-16.04.2023.

Venecija, Italija - 14.-16.04.2023.

Cenovnik
Severna Italija, Italija - više destinacija

Severna Italija, Italija - više destinacija

Cenovnik
Pečuj, Mađarska - Pečuj

Pečuj, Mađarska - Pečuj

Cenovnik
Tvrđava Bač - manastir Bođani - Sombor , Srbija - Vojvodina

Tvrđava Bač - manastir Bođani - Sombor , Srbija - Vojvodina

Cenovnik
Divčibare, Srbija -

Divčibare, Srbija -

Cenovnik
Temišvar - Arad i Zamak Hunjadi (fakultativno), Rumunija - više destinacija

Temišvar - Arad i Zamak Hunjadi (fakultativno), Rumunija - više destinacija

Cenovnik
Segedin i Mako banja, Mađarska - više destinacija

Segedin i Mako banja, Mađarska - više destinacija

Cenovnik
Pula, Hrvatska - 08.04.2023.

Pula, Hrvatska - 08.04.2023.

Cenovnik
Novi Pazar i Djurdjevi Stupovi, Srbija - Novi Pazar

Novi Pazar i Djurdjevi Stupovi, Srbija - Novi Pazar

Cenovnik
Tronoša - Tršić -  Sunčana reka - Banja Koviljača, Srbija - Zapadna Srbija

Tronoša - Tršić - Sunčana reka - Banja Koviljača, Srbija - Zapadna Srbija

Cenovnik
 Zasavica- Sremska Mitrovica- Dvorac Šlos, Srbija - Srem

Zasavica- Sremska Mitrovica- Dvorac Šlos, Srbija - Srem

Cenovnik
Sofija, Bugarska - 22.04.2023.

Sofija, Bugarska - 22.04.2023.

Cenovnik
Šarganska osmica - Višegrad, Mokra gora - Šarganska osmica

Šarganska osmica - Višegrad, Mokra gora - Šarganska osmica

Cenovnik
Subotica - Ergela Kelebija, Srbija - Vojvodina

Subotica - Ergela Kelebija, Srbija - Vojvodina

Cenovnik
Vrnjačka Banja i manastir Ljubostinja, Srbija - Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja i manastir Ljubostinja, Srbija - Vrnjačka Banja

Cenovnik