Valensija

Valensija, Španija

već od 649€

Opis destinacije

Valensija je treći grad po veličini u Španiji i ujedno jedan od najvažnijih gradova ove zemlje. Smeštena na istoku Španije, tačnije, na obali Sredozemnog mora, predstavlja centar oblasti Kosta del Azar (obala pomorandžinog cveta). Ovo je grad duboke istorijske prošlosti i jedan od najstarijih gradova Španije. Osnovali su ga Rimljani, ali je više puta prelazio iz ruku Mavara u ruke hršćana i nazad. Danas, ovo je grad inovacija, ovde se nalazi remek-delo Santjaga Kalatrave, futuristički grad-muzej sa kulturnim I zabavnim sadržajem koji nikako ne smete propustiti! Valensija, grad često nazivaju i ,,gradom ruža’’ zbog brojnih parkova i vrtova koji ga krase i koji doprinose da se smatra jednim od najlepših urbanih sredina, gradom ponosa i tradicije.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Polazak/povratak 09.11.2023.-12.11.2023. 
(4 dana- 3 noćenja)- Redovna linija Air Serbia 
ODLAZAK UJUTRU/POVRATAK UVEČE 
-DIREKTAN LET 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja09.11.-12.11.
Broj dana / noći4 dana / 3 noći
HOTEL EUROSTARS REY DON JAIME 4* - Usluga - noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi649€
Jednokrevetna soba829€
3.odrasla osoba ili dete 2-12 godina u dvokrevetnoj sobi599€

*Deca 0-01.99 godine plaćaju kartu po ceni od 60 eur i nemaju sedište u avionu.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Valensija – Beograd; -Aerodromske takse za let Air Serbia u iznosu od 34,72 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom  Nikola Tesla u Beogradu, EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 8.01-JD, EUR 0.63-OG, EUR 3.27-QV) Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Valensiji do hotela u odlasku i povratku; - Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča, 
- Tri noćenja u hotelu EUROSTARS REY DON JAIME 4* na bazi noćenja sa doručkom; - Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 
- Troškove organizacije putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
HOTEL EUROSTARS REY DON JAIME 4* https://www.eurostarshotels.co.uk/eurostars-rey-don-jaime.html Hotel EUROSTARS REY DON JAIME 4* je lociran na samo 15ak minuta hoda od Kalatravinog grada umetnosti I nauke koja je ujedno I najveća atrakcija ovog grada. Autobuska stanica se nalazi u blizini hotela, odakle saobraća prevoz koji omogućava dobru povezanost sa ostalim delovima grada i turističkim znamenitostima. Stadion Mestalla je na samo 20 minuta hoda, dok su gradske plaže na oko 3-4 km od hotela. Hotelski sadržaj: restoran u kom se služi doručak, bar, lift, prostorija za odlaganje prtljaga, WI-FI u javnim delovima hotela, usluge pranja uz doplatu, iznajmljivanje bicikala, parking uz doplatu. Hotel poseduje 319 soba i sve  standardne sobe u hotelu su vrlo komforne i moderno opremljene: kupatilo sa fenom, klima uređaj, WI-FI, SAT TV, sef uz doplatu, minibar uz doplatu, telefon.

1. dan BEOGRAD – VALENSIJA (Četvrtak 09.11.2023.) 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera agencije Big Blue u 04:00 časova.  Poletanje za Valensiju u 06:15 časova (Let kompanijom Air Serbia JU 590). Sletanje u Valensiju u 09:05 časova. Po izlasku sa aerodroma, odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Grad umetnosti i  nauke (Ciudad de arts & ciencias), kompleks savremene arhitekture koji je projektovao čuveni arhitekta  Santiago Kalatrava, obilazak jedinstvenog parka dužine 9 km u napuštenom koritu reke Turije, panoramski 
obilazak 15 mostova, park Guliver, Palau de la Musica, Puente de las Flores (most od cveća) – najlepši most  Valensije, obilazak „kapije Valensije“ Torres de Serrano i Torres de Quart, stadion čuvenog fudbalskog kluba  Valensije – Mestalla, obilazak Ruzafe (kosmopolitski i avangardni deo grada koji obiluje ateljeima, studijima,  barovima, uličnim sviračima i brojnim restoranima), obilazak Banco de España u centru grada (zvanično  najlepše zgrade Valensije) i obilazak Plaza de Torros, Estacion de Nord, Plaza de Ayutamiento, barokne  gradske skupštine iz XVIII veka, pijaca, Kolumbova ulica i trg… Nakon panorame, transfer do hotela. Slobodno  vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

2. dan VALENSIJA (Petak 10.11.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet u trajanju od 3 sata Valensija kroz istoriju-pešačka tura. Prolaskom kroz kapiju Valensije (kojih je nekad bilo 26), vraćamo se u  prošlost i preko istorijske rute koja počinje na Taifa de Valencia i Plaza de la Virgen (Bogorodičin trg) putuje  se kroz vekove uz arhitekturu i istorijska obeležja. Bitke, osvajanje i rađanje Valensije, zaštitnik grada,  Katedrala Valensije posvećena Presvetoj Bogorodici, Sveti Gral – čaša sa Tajne večere, Tribunal de las Aguas  – usmeni sud zaštićen UNESCO-m, Bazilika (Basilica de desesperados), Micalet toranj, rimske iskopine,  arapska tržnica, rimska kupatila, Mercat Central centralna valensijska pijaca vanserijske arhitekture (Art  Nouveau), obilazak zvanično najuže zgrade na svetu, Lonja de Seda – srednjevekovna tržnica mediteranske  gotike koja je danas deo zaštićenih „Puteva svile“, palate Bordžija. Mali predah i slobodno vreme u  autentičnim barovima baroknog stila, (preporučujemo da probate) čuveno valensijsko piće – Agua de  Valencia, Churros (španska poslastica), ili sendvič sa španskom šunkom....Izlazak kroz drugu kapiju i put u  obilazak arhitekture budućnosti. Povratak u hotel. Noćenje. (Cena izleta: od 25 €).

3. dan VALENSIJA (Subota 11.11.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet – Benidorm i  Alikante Benidorm se nalazi na oko 130 km od Valensije i spada u red najpoznatijih španskih letovališta,  (godišnje Benidorm poseti preko 8 miliona turista). Šetnja po starom gradu, slobodno vreme. Nakon toga,  nastavak putovanja duž Bele obale (Costa Blanca). Dolazak u Alikante, još jedno od poznatijih španskih  letovališta u ovoj regiji. Letovalište je poznato po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada. Obilaskom tvrđave, šetnja se nastavlja ka najživopisnijoj četvrti El Barrio de Santa Cruz, poznato po uskim  vijugavim uličicama, belim kućicama sa šarenim motivima, katedrali Sv.Nikole iz 17.veka, kao i gradskom  skupštinom, koja se nalazi unutar ruševina srednjovekovnih zidina. Nakon obilaska starog grada, šetnja se  nastavljam ka aveniji Esplanada de Espanja (popločanom sa 6.6 miliona mermernih pločica). Ovo je i jedan  od simbola grada. Šetnja se završava kod najpoznatije gradske plaže Playa del Postiguet, gde se možete  odmoriti i uživati u nekom od lokalnih restorana, tapas barova koji nude specijalite ove regije. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim satima. Noćenje. (Cena izleta: od 70 €). 

4.dan VALENSIJA-BEOGRAD (Nedelja 12.11.2023.) 
Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme do polaska transfera na aerodrom. Preporučujemo da posetite jednu od  pet valensijskih plaža: Malvarosa, Cabanyal, Patacona, Alboraya, Port Saplaya (valensijska Venecija), ili  obiđete najstariju špansku luku koja je ujedno i jedna od najvećih evropskih luka. Preporuka: šetnja  promenadom sa brojnim restoranima i pogledom na Mediteran i usidrene jahte. 
Slobodno vreme do polaska transfera. Sastanak sa vodičem ispred hotela, transfer do aerodroma (oko  18.00h). Poletanje za Beograd u 20.40 časova (Let kompanijom Air Serbia JU 595). Sletanje u Beograd u  23:20 časova. Po sletanju u Beograd, kraj programa. 

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A