Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TVRĐAVA BAČ, MANASTIR BOĐANI, SOMBOR
Izlet
Termin: 23.10.2022.

CENA IZLETA: 1.800,00 DIN

CENA IZLETA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- obilaske prema programu
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja

CENA IZLETA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
- Ulaznica za tvrđavu Bač 100 din za odrasle, 80 din za decu
- Ulaznica za županiju u Somboru 200 din
- Vožnja fijakerima 300 din
Polazak iz Pančeva u 07:00h kod Doma omladine, sastanak grupe 15 minuta ranije. 
Polazak iz Beograda u 07:200h, polazak iz Novog Sada u 08:45h.

Odlazak do Bača. Poseta bačkoj tvrđavi, najznačajnijem i najbolje očuvanom srednjovekovnom utvrđenju. Vožnja ka centru Beča gde čemo posetiti Franjevački samostan: kompleks čini samostanski sklop, u obliku kvadrata, sa unutrašnjim dvorištem i crkva Uznesenja Marije. Godine 1169. u samom centru Bača, na temeljima stare katedrale, krstaski red Sv. Groba Jerusalimskoga podiže svoj samostan i crkvu. Da je to stvarno krstaska gradnja, potvrđuju i podzemne „kandže“ koje dodatno daju stabilnost građevini.
Odlazak do manastira Bođani. Manastir Bođani smešten je između istoimenog sela i Vajske, u opštini Bač. Sadašnju crkvu je tokom XVII veka podigao bogati Mihajlo Temišvarlija iz Segedina, kao četvrto crkveno zdanje na istom mestu posvećeno Vavedenju Presvete Bogorodice. Ovde se čuvaju i brojni predmeti doneti iz manastira Manasije, a ponos manastira je čudotvorna ikona Bogorodica Bođanska – jedna od šest pravoslavnih kanonizovanih ikona u svetu. U okviru konaka nalazi se mala kapela sa izvorom na kome se po predanju ktitor ovog manastira Bogdan koji je imao bolesne oči, umio i ozdravio.
Nastavljamo put ka Somboru, gradu bogate kulturne baštine, čuvaru stare tradicije i negovatelj raskošne istorije u kojem su mnogi umetnici i poetičari našli svoj nadaleko poznat ravničarski mir u kome su stvarali svoja najistaknutija dela. Nadaleko je poznat i po svom zelenilu, tačnije po bođošima koji su doneseni iz doline Misisipija još 1903. godine te sa pravom nosi epitet najzelenijeg grada Evrope. U Somboru ima toliko stabala, da se može pokriti autoput od Sombora do Beograda. Ne treba zaboraviti ni stari fijaker koji i danas bledo luta ulicama grada održavajući tradiciju prošlog vremena.

Provešćemo vas šarmantnim centrom grada gde ćete uživati u razgledanju najznačajnijih znamenitosti: Crkve presvetog Trojstva; Županije- najveće staro zdanje u ovom gradu, koja čuva najveće ulje na platnu u Evropi – sliku “Bitka kod Sente”, izgrađene daleke 1808. godine, u kojoj se danas nalazi sedište Uprave grada, čuveni sunčani sat- koji će vas posebno oduševiti; šetati sokacima kojima je šetao i Laza Kostić, misleći na svoju Lenku. 

Vožnja fijakerima – fakultativno. Slobodne vreme za individualne aktivnosti.

Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima. Kraj programa.

- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A