Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TEMIŠVAR
Fakultativno: Arad, Zamak Hunjadi
Paket aranžman
Termin: 15.-17.02.2023.

CENA ARANŽMANA: 9.000,00 DIN

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- obilaske prema programu
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu u Temišvaru
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja
- putno zdrastveno osiguranje

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :
- fakultativni obilazak Arada - 10 evra
- fakultativni obilazak zamka Hunjadi - 25 evra
- individualne troškove – nepomenute usluge
1. Dan, Pančevo, Beograd - Temišvar
Polazak iz Beograda u 06:30h.
Polazak iz Pančeva u 07:00h kod Doma omladine, sastanak grupe 15 minuta ranije.
Vožnja do granice  i  zadržavanje na graničnom  prelazu  radi obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Temišvar, najveći i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg pobede, na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. godine), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine), te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine; Trg slobode, na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva, na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. godine), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta Srpskoj Sabornoj crkvi u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora  Mihaila Janića iz Arada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualnu šetnju.  Noćenje.

2. Dan, Temišvar – Zamak Hunjadi
Doručak. Fakultativni obilazak zamka Hunjadi. Zamak Hunjadi (Korvin) jedan je od najreprezentativnijih zdanja gotike u Transilvaniji. Godine 1446. podigao ga je Janoš Hunjadi. Do zamka se dolazi preko mosta i kažu za dvorac da je veliki vremeplov. Jedna od legendi čak kaže da je Janoš Hunjadi u zatočeništvu čitavih 7 godina u dvorcu držao Vlada Cepeša (grof Drakula), mada za to nema istorijskih činjenica.
Povratak u Temišvar. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. Dan, Temišvar – Arad – Pančevo, Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak do Arada. Arad je u zapadnoj Rumuniji, delom u rumunskom Banatu, a delom u oblasti Krišana, na desnoj obali Moriša. Glavni je grad istoimenog okruga Arad. Turističke atrakcije u Aradu: Most Trajan - sagrađen od metala početkom dvadesetog veka. Ovo je mesto na kome se spajaju centar grada sa Novim Aradom. Na kraju mosta se nalazi carinarnica s početka istog veka. U Aradu se nalazi nekoliko značajnih muzeja, kao što su Muzej umetnosti, Muzej arheologije i istorije, kao i Prirodnjački muzej. Srpska pravoslavna crkva Petra i Pavla je građena u periodu od 1692 – 1702. godine, a obnovljena je 1790. u baroknom stilu. U njoj je sahranjen Sava Tekelija.
Polazak za Srbiju u kasnim poslepodnevnim časovima. Dolazak u Srbiju u kasnim večernjim časovima, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A