Sorento

više destinacija, Italija

već od 579€

Opis destinacije

Sorento - jedan od najromantičnijih italijanskih gradova „ugnezdio“ se na liticama i oštrim uvalama obale Amalfi koju zapljuskuju talasi Tirenskog mora. Primorki grad nalazi se na istoimenom poluostrvu koji deli Napuljski zaliv od saliva Sorento. Nedaleko od Sorenta su Pompeji, antički grad otkopan iz okamenjene lave Vezuva i Kapri koji još nazivaju „ostrvom ljubavi“.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ITALIJA 
SORENTO 
DIREKTNIM ČARTER LETOM DO NAPULJA 
sa fakultativnim posetama ostrvu Kapri, Pompeji, obale Amalfi 
5 dana (4 nodenja) - avionom  

Termin putovanja: 13. April – 17. April 2023. 

CENE SU IZRAŽENE U EVRIMA, PO OSOBI
(Pladanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
TerminHotelUslugaCena aranžmanaDoplata za 1/1
13.04. – 17.04.2023.
Metropole 3*4 ND579€120€
Girasole 3*4 ND639€140€
Grand Flora 4*4 ND745€240€
La Pergola 4*4 ND755€/

First minute važi za ograničen broj soba i primenjuje se do 31.01.2023. ili do popune predviđenih kapaciteta 

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:  
Prevoz direktim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Napulj - Beograd, avio-takse oko  55€ (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48h pre započinjanja putovanja), prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u  dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi 4 nodenja sa doručkom, usluge vodiča i troškovi  organizovanja putovanja. 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: 
Gradska boravišna taksa u Sorentu 2 – 4€ (takse su po osobi po nodi, pladaju se na recepciji hotela - cena  varira u zavisnosti od kategorizacije hotela), fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje, individualni  troškovi.

FAKULTATIVNI IZLETI: 
- ostrvo Kapri- 90€; - Pompeji i Napulj - 60€; - obala Amalfi - 90€; 
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 50 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih  putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatoram obzirom da su u organizaciji lokalnih  partnera.

Metropole 3* www.metropolesorrento.com Hotel Metropole je moderan mediteranski hotel smešten u  prirodnom okruženju sa bajkovitim pogledom na Napuljski zaliv i Vezuv. Nalazi se na oko 20 minuta lagane  šetnje od glavne ulice Korso Italia, do koje se može stidi i autobusima koji staju ispred hotela i saobradaju na  svakih 20 minuta. Hotel poseduje: bazen, restortan, privatan parking i bar. Svaka soba je opremljena kupatilom,  klimom i satelitskom TV. Wi-fi je besplatan. Usluga je na bazi nodenja sa doručkom (kontinentalni).  

Girasole 3* www.hotelgirasole.com Hotel Girasole je porodičan hotel i nalazi se u glavnoj ulici Korso Italia.  Smešten je na 10tak minuta od obale mora i 15tak minuta laganog hoda od centra mesta. Hotel poseduje:  baštu, bazen, bar i besplatan parking. Pojedine sobe imaju balkon, a vedina pogled na panoramu grada. Svaka  soba je opremljena kupatilom, klima uređajem, sefom, TV-om i fenom za kosu. Wi-fi je besplatan. Usluga je na  bazi nodenja sa doručkom (kontinentalni). 

Grand Flora 4* www.hotelflorasorrento.com Grand Hotel Flora je moderan hotel smešten u glavnoj ulici  Korso Italia, na 10tak minuta laganog hoda do centra mesta i 10tak minuta od obale mora. Hotel poseduje  jedan od najdužih bazena u Sorentu, kao i restoran na poslednjem spratu sa jedinstvenim pogledom na  Sorento i Napuljski zaliv. Svaka soba je opremljena kupatilom, klima uređajem, sefom, satelitskom TV,  telefonom i minibarom. Wi-fi je besplatan. Na zahtev i uz doplatu, hotel pruža usluge posluženja u sobi, kao i  usluge pranja i peglanja veša. Usluga je na bazi nodenja sa doručkom (kontinentalni). 

La Pergola 4* www.lapergolahotel.it Porodični, hotel smešten je u mirnom delu Sorenta u mestu Sent Anjelo i  oko 900 metara od glavne ulice Korso Italia, koja vodi do centra mesta. U blizini hotela nalazi se železnička  stanica a za 10 minuta lagane šetnje se stiže do centra Sorenta. Hotel poseduje: prostranu terasu sa pogledom  na zaliv, bazensa ležaljkama i suncobranima, bar pored bazena, restoran gde se služi doručak. Vlasnik hotela  poseduje restoran u strogom centru Sorenta „ Cafe Latino“ gde je gostima hotela omogudeno da uživaju i 
večeraju u predivnom ambijentu restoranima. Smeštaj: sve sobe imaju SAT TV, telefon, klima uređaj, sef,  kupatilo sa tuš kabinom. Usluga je na bazi nodenja sa doručkom ( kontinentalni). 
Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u vedini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i  hladne napitke. 

1.dan (13.04.2023.) BEOGRAD – NAPULJ – SORENTO 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ‘’Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue-a dva sata pre poletanja.  Poletanje za Napulj (tačno vreme poletanja znade se 2 dana pred put). Direktan čarter let za Napulj kompanijom  Air Serbia. Dolazak na aerodrom u Napulju nakon sat i po leta. Transfer do Sorenta. Smeštaj u hotelu. Kratka  šetnja gradom u pratnji predstavnika agencije: Katedrala Santi Filipo i Đakomo iz XIV veka, Narodna vila sa  božanstvenim vrtom, glavni gradski trg Torkvato Taso… Slobodno vreme za šetnju i uživanje u italijanskim  specijalitetima. Nodenje. 

2.dan (14.04.2023.) SORENTO – KAPRI – SORENTO  
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili celodnevni fakultativni izlet na mondensko ostrvo Kapri.  Individualni dolazak do luke Marina Pikola i ukrcavanje na brod. Nakon polučasovne plovidbe Napuljskim zalivom  pored obale Sorenta stiže se na jedno od najpoznatijih ostrva Mediterana. Dugačko je 7km a široko blizu 3km.  Kapri je bio letnja rezidencija dvojice imperatora, Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII veku bio je omiljeno  boravište španskih Burbona (koji su vladali Napuljem) a od XIX do sredine XX veka utočište mnogih poznatih  slikara, pisaca, političkih prognanika i ekscentrika. Gradid Kapri je danas mondensko letovalište na čijim se uskim,  krivudavim ulicama nižu glamurozni izlozi najpoznatijih svetskih modnih kreatora. Po dolasku odlazak minibusom  do Anakaprija gde se šetajudi posmatra crkva Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, žičara, panorama vile švedskog  lekara Aksel Muntea i vidikovac sa koga se pruža pogled na ostrvo i feničanske stepenice. Potom odlazak  minibusom do centra Kaprija. Šetnja glavnim gradskim trgom i kroz trgovačke uličice do panorame Faraljiona – stena pored mora, simbol Kaprija. Na kraju nezaobilazna poseta Avgustovim vrtovima. Slobodno vreme do  popodnevnog broda za Sorento. Nodenje. 

3.dan (15.04.2023.) SORENTO – POMPEJI – NAPULJ – SORENTO  
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili celodnevni fakultativni izlet za Napulj i Pompeji. U I veku  naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu mesecu 79. godine  naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do  danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne Imperije. Oblizak  grada i to Bazilike, foruma, trga, Macelluma, termalnih kupatila, Faunove kude, pekare, javne kude, teatra...  Polazak za Napulj. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom: staro gradsko jezgro Napulja je  uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela  širom sveta-pice. Obilazak počinje panoramom luke, koja je peta po značaju na Mediteranu, panorama trga  Garibaldi, ulica Umberta I, Trg Municipio sa Anžujskim dvorcem - Kastel Nuovo, fotopauza na vidikovcu priobalja  Banjoli i fudbalskog stadiona, brdo Posilipo, priobalja Mergellina, Riviera di Chiaia, Santa Lucia, Villa Comunale...  Nastavak pešice do Trga plebiscita, kraljevske palate, galerije Umberta I, nacionalnog teatra, španskih kvartova i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme. Povratak za Sorento. Nodenje. 

4.dan (16.04.2023.) SORENTO – OBALA AMALFI – SORENTO  
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativni izlet na Amalfi obalu, jednu od  najpopularnijih i najslikovitijih turističkih rivijera Italije. Dolazak u Positano, jedno od najposedenijih i najlepših  mesta Amalfi obale, slikovito i romantično sa živopisnim starim gradom. Nastavak putovanja do mesta Amalfi po  kome je cela obala dobila ime. Grad je na UNESCO – voj listi kulturno – istorijske baštine i predstavlja biser  srednjevekovne arhitekture sa uskim ulicama. Grad je poznat po posebnoj vrsti limuna od koje se pravi čuveni  liker Limundino. Po dolasku šetnja gradom do katedrale Sv. Andrije koja je upečatljiva po dekorativnoj fasadi.  Slobodno vreme do polaska za Sorento. Nodenje. 

5.dan (17.04.2023.) SORENTO – NAPULJ – BEOGRAD  
Doručak. Transfer do aerodroma u Napulju za direktan čarter let. Sletanje na beogradski aerodrom nakon sat i po  vožnje. 
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas