Šopron

01.12.2023., Mađarska

Opis destinacije

Šopron se nalazi na samom zapadu Mađarske, u „džepu“ države sa tri strane okruženom Austrijom. Prestonica Budimpešta udaljena je od grada 210 km istočno. Mnogo bliže se nalazi Beč, na 75 km severno. Grad se nalazi na mestu gde se Panonska nizija brežuljkasto izdiže ka Alpima. I pored nagle industrijalizacije tokom komunističkog perioda grad je sačuvao staro gradsko jezgro. Danas je ono važno turističko odredište u zapadnoj Mađarskoj. Grad je i središte oblasti, poznate po proizvodnji vina, koja je znatno unapređena poslednjih 20 godina.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Program putovanja
  • Cenovnik
  • Uslovi plaćanja
  • Napomene
1. Dan,  Pančevo, Beograd, Novi Sad
Polazak iz Pančeva u 00:00h  kod Doma omladine., sastanak grupe 15 minuta ranije. Polazak iz Beograda u 00:20h  iz Beograda. Polazak iz Novog Sada u 01:45h. Vožnja ka graničnom prelazu. Obavljanje graničnih formalnosti. Nastavak putovanja kroz Mađarsku do Budimpešte, sa usputnim pauzama radi odmora.

2. Dan,  Budimpešta, Šopron
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima (u zavisnosti od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima). Panoramsko razgledanje grada sa vodičem: obilazak Trga heroja, dvorac Vajdahunjadi i spomenik Anonimusu, Andraši bulevar, zgrada Opere, Bazilika svetog Ištvana, Ribarska tvrđava i crkva Matije Korvina, Budimski dvorac, čuvena turističko-trgovačka ulica Vaci… Slobodno vreme za individualme aktivnosti. U popodnevnim satima polazak za Šopron. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. Dan,  Šopron, Beč
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni polazak grupe u Beč.  Panoramsko razgledanje grada sa stručnim vodičem: Hofburg, katedrala Svetog Stefana, Parlament, Gradska kuća, Opera, Kertner strasse, Karlova crkva. Nakon panoramskog razgledanja obilazak Hofburga i katedrale Svetog Stefana uz pratnju vodiča. Polazak za Srbiju u kasnim popodnevnim časovima. 

4. Dan , Novi Sad, Beograd, Pančevo 
Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.
ŠOPRON I BUDIMPEŠTA
Fakultativni izlet Beč
Paket aranžman
Termin: 1- 3. 12. 2023.

CENA ARANŽMANA: 9000 DIN (FIRST MINUTE CENA 8100 DIN)
CENA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA: 8000 DIN (FIRST MINUTE CENA 7200 RSD)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- 1 noćenja sa doručkom u Šopranu
- obilaske prema programu
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja
- putno zdrastveno osiguranje

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
- izlet u Beč - 25 eur (fakultativno)
- dinarski, 30% prilikom rezervacije; ostatak 7 dana pre polaska
- Kontakt osoba za reklamacije Rade Sredojević 066/355-101

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu (Čl. 79), za organizaciju izleta na teritoriji Republike Srbije, kao i van granica Republike Srbije, nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije izleta.

U slučaju nedovoljnog broja putnika za izlete čiji se program izrađuje na bazi minimum 30 prijavljenih, Organizator izleta zadržava pravo da otkaže izlet, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica RS i dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji RS.

Organizator izleta zadržava pravo da koriguje cene u slučaju promena na deviznom tržištu.

Organizator izleta ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu izleta.

Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Putnik ima pravo da odustane od izleta, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica Republike Srbije, odnosno dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji Republike Srbije, o čemu je dužan da pismeno, u zvaničnoj formi, izvesti Organizatora izleta. 

U slučaju otkazivanja izleta van utvrđenih rokova, Organizator zadržava pravo da uplaćen novac ne vrati putniku. 

Organizator izleta TA „Star Tours“

Organizator putovanja je turistička agencija Star Tours, broj licence OTP 245/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Star Tours. OUP

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A