Sol Azur Beach Congress Hotel

Hamamet, Tunis

Opis destinacije

Nekada malo ribarsko mesto, još u XIX veku postaje omiljeno letovalište mnogih poznatih umetnika, poput Gistava Flobera, Oskara Vajlda, Andrea Žida. Nаlаzi se u zalivu Hamamet, na jugu poluostrvа Kаp Bon, najplodnijeg i najzelenijeg dela Tunisa. Izgrađen je na ostacima rimskog grada Puputa, gde su pronađeni ostaci vodovoda, rezervoara za vodu, javnih kupatila, stambenih četvrti. Pod arapskom vlašću dobija naziv Hammamet (mesto za kupanje). Staro gradsko jezgro čini medina iz XV veka, izgrađena na stenama uz obalu mora. Unutar izuzetno očuvanih zidina nalazi se lavirint popločanih uličica i uskih prolaza, a u njemu kuće meštana i brojne prodavnice i galerije. Južno od centra grada je čuvena Vila Sebastian iz dvadesetih godina XX veka, danas Međunarodni kulturni centar sa zanimljivim kulturnim programom. Razvoj turizma u Tunisu započeo je baš u Hamametu šezdesetih godina XX veka. Danas grad ima oko 50.000 stanovnika i oko 40.000 hotelskih kreveta. Najstariji hoteli sa raskošnim mediteranskim vrtovima nalaze se na području šireg centra grada, a postoje i dve turističke zone: Hammamet Nord, koji se na severu proteže sve do Nabela, poznat po lepim peščanim plažama, i Yasmine Hammamet na jugu, udaljen 9 km od centra grada, sa čuvenom novom medinom, marinom i zabavnim parkom Carthage Land. Od juna do oktobra Hamamet nudi brojne i raznovrsne mogućnosti za večernje izlaske i noćni provod. Pored kafića i restorana, tu su poznati klubovi i diskoteke, a česti su koncerti i nastupi poznatih izvođača.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja

LOKACIJA:
Hotel se nalazi u severnom delu Hamameta na sopstvenoj peščanoj plaži.  Od aerodroma u Tunisu udaljen je 62km, a od aerodroma u Monastiru 75 km. Medina u Hamametu je udaljena oko 2km. Zajedno sa hotelima Bel Azur Thalassa i Royal Azur čini jedan veliki kompleks na preko 8 hektara i izlazak na više plaža. Kompletno renoviran 2014. godine, a poslednje renoviranje nekih delova hotela je imao 2017. godine.

HOTELSKA PONUDA:
Recepcija, glavni restoran “Chich Khan” i a la carte restoran (besplatno jednom tokom boravka), lobi bar, barovi pored bazena plaže. Spoljašnji bazen sa delom za decu i unutrašnji bazen(u hotelu Bel Azur). Od sportskih sadržaja hotel poseduje teniske terene (reketi uz depozit), stoni tenis, odbojka na pesku, bilijar (uz doplatu), teretana (uz doplatu) celodnevna animacija. Thalasso centar nalazi se u hotelu Bel Azur (uz doplatu) sa panoramskim pogledom na more, poseduje unutrašnji bazen koji jednim delom prelazi u spoljlašnji bazen, pored koga se nalazi i otvoreni đakuzi. Dečiji klub za decu od 4 do 12 godina starosti, mini disko, poseban deo za decu u glavnom restoranu. Menjačnica i prodavnica suvenira. Wifi je dostupan u zajedničkim protorijama hotela. Pojedine hotelske usluge zahtevaju prethodnu rezervaciju, doplatu ili depozit koji se vraća prilikom odlaska.

SMEŠTAJ:
Hotel ima 276 soba u glavnoj zgradi, sve su klimatizovane, poseduju balkon ili terasu, kupatilo, mini bar, LCD TV, fen. 

PLAŽA: 
Hotel ima direktan izlaz na široku peščanu plažu. Ležaljke i suncobrani na bazenu i na plaži se ne naplaćuju, dok je za peškire neophodan depozit.

 USLUGA:
All Inclusive prema hotelskim pravilima.

U blizini centra Hammameta, odlična lokacija
Široka peščana plaža
Posed sa zelenilom
Pogodan za porodice kao i parove
- gotovinski - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 
 ostatak najkasnije 7 dana pre polaska
 
- čekovima građana   
 
- kreditnim karticama  
 
- mogućnost plaćanja na 3 ili 6 mesečnih rata kreditnim karticama Komercijalne banke

SNL

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A