Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ŠARGANSKA OSMICA, VIŠEGRAD
Izlet
Termini: 
24.09.2022.
22.10.2022.

CENA IZLETA: 2.500,00 DIN

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- obilaske prema programu
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
- kartu za vožnju vozom – 1200 dinara, za odraslu osobu, 600 dinara za decu uzrasta od 6 do 14 godina
- krstarenje Drinom- 500 dinara
- ulaznica za Mećavnik – 250 dinara
Polazak iz Pančeva u 05:30 h, sastanak grupe 15 minuta ranije.
Polazak iz Beograda u 05:50h.
Vožnja do Šarganske osmice.
10:30h vožnja vozom – Šarganska osmica.

Nekada je ova pruga veza Evrope sa Jadranskim morem. Pružala se od Beograda do Dubrovnika i Zelenike, kroz brojne tunele, mostove i planinske useke. Voz “Ćira” za sobom ostavljao je prepoznatljiv miris dima parne lokomotive. Danas je deo ove pruge, na relaciji od stanice Šargan Vitasi do Mokre Gore, koji predstavlja jedinstveno graditeljsko delo, otrgnut zaboravu i čuvenom “Šarganskom osmicom” ponovo odjekuje klaparenje vagona i pisak parnjače muzejskog voza “Nostalgija”. Od Mokre Gore do stanice Šarga nVitasi, voz prolazi kroz 22 tunela, preko pet mostova, savladava visinsku razliku od 300 metara i sve to na ukupnoj razdaljini od 15 440 metara. Za vreme vožnje putnici imaju priliku da sa nekog od pet vidikovaca sagledaju bogatstvo i lepotu prirode ovog kraja. Ukoliko neko od putnika nije zainteresovan za vožnju vozom, ima slobodno vreme za posetu Drvengradu, u svojoj režiji. 

Nakon vožnje polazak ka Višegradu.

Dolazak u Višegrad. Obilazak grada uz pratnju vodiča: Trg palih boraca, obilazak starog mosta, čuvene ''ćuprije na Drini''  kompleksu Andrića grada - individualna  poseta Gradskoj galeriji slika, Spomen učionici Ive Andrića, kuće Iva Andrića (samo spolja). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. 

Ukoliko neko želi krstarenje Drinom, postoji mogućnost organizacije.

Povratak u Beograd  i Pančevo u kasnim večernjim časovima – zavisno od uslova  na  putu  i  zadržavanje  na graničnim prelazima. Kraj programa

- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A