Mountain Star

Zlatibor, Srbija

Opis destinacije

Zlatibor je planina izuzetne lepote čija su posebna geografska svojstva učinila da ova planina bude pravi dragulj zapadne Srbije. Pripada grupi Starovlaških planina, odnosno dinarskom planinskom masivu, koji se pruža zapadnim i jugozapadnim delovima Srbije. Najveći deo ovog područja ima izgled prstrane, zatalasane visoravni, prosečne nadmorske visine oko 1000 m, sa najvišim vrhovima Tornik (1496 m) i Čigota (1422 m).

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Sopstveni Prevoz
  • Opis smeštaja
  • Vikend paket
Restoran sa prenoćištem
"MOUNTAIN STAR"
ZLATIBOR
 
Naš smeštajni objekat nalazi se 400 m od centra Zlatibora, sa 24 smeštajne  jedinice i preko 100 ležaja.
 
Caffe restoran
Kongresna sala
Diskoteka
Parking mesta
Prelepo uređena bašta za uživanje
 
U ponudi imamo:
NOĆENJE
NOĆENJE SA DORUČKOM
POLUPANSION
PUN PANSION
 
Adresa: Jovanke Jeftanović 105, 31315 Zlatibor

ZLATIBOR
VIKEND PAKET
PAKET ARANŽMAN
Termini:  07.-09.10.2022.

CENA ARANŽMANA: 8.000,00 DIN

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- 2 polupansiona u objektu Mountain Star
- obilaske prema program
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
- fakultativni izleti :
Stopića pećina i Sirogojno- 1000 RSD 
Tara i Kremna – 1000 RSD
(cene ulaznica su ukljućene u cenu, potrebno je minimun 12 putnika za realizaciju izleta)

Program putovanja:
1. dan / Pančevo- Beograd- Zlatibor:
Polazak iz Pančeva u 14h (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja do Zlatibora sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak na Zlatibor u popodnevnim časovima. Smeštaj u sobe. Večera. Noćenje.

2. dan / Zlatibor 
Doručak. Fakultativni izlet do Stopića pećine i Sirogojna ili do El Paso City-ja. 
Stopića pećina nalazi se na severoistočnoj strani planine Zlatibor, između sela Rožanstvo i Trnava, na par stotina metara udaljenosti od puta Zlatibor-Sirogojno, što je čini jednom od najpristupačnijih speleoloških objekata Srbije. Udaljena je od turističkog centra Zlatibora 19 km. Zbog svojih prirodnih karakteristika, očuvanja morfoloških i hidroloških obeležja, prvenstveno bigrenih kada, kao jedinstvenih po veličini i načinu nastanka, očuvanja endemičnih vrsta pećinske flore, životne sredine i lepote predela, Stopića pećina je Uredbom Vlade Republike Srbije 2005. godine stavljena pod zaštitu države kao spomenik prirode, zaštićeno prirodno dobro od izuzetnog značaja.
Selo Sirogojno je smešteno na istočnom  obodu zlatiborske visoravni, a od turističkog centra je udaljeno 22 kilometra. Ovo selo je svojevrsni muzej i najveći baštinik zlatiborskih običaja, domaće radinosti i prošlosti. Fenomen sela Sirogojna najbolje svedoči da su dobra iz domaćih riznica ono sa čime treba da izađemo pred svet.
Na krajnjem zapadu Srbije, gde Drina pravi najveću okuku u svom toku, smeštena je najlepša srpska, a ujedno i jedna od najlepših planina Evrope – Tara. Malo je mesta sa toliko zelenila, mira i tišine. Ono što slavi planinu Taru jeste drvo neizmerne lepote, Pančićeva omorika. Naš čuveni botaničar Josif Pančić tragao je dvadesetak godina za drvetom, za koje je čuo da postoji, ali nije znao gde. Posle mnogo lutanja sreo se sa njom 2. avgusta 1875. godine na brdu Vis, u selu Zaovinama, gde se danas nalazi prelepo gorsko jezero tirkizno zelene boje.
Tajanstvena lepota između Tare, Zlatibora i Šargana, mesto gde vazdušne struje melemom kupaju i odmaraju umorne ljude, šarena bašta u kojoj sve sija i treperi – to je selo Kremna, najčudnovatije i najizazovnije selo Srbije. Po dvojici naročito obdarenih, vidovitih, svuda je poznato: proroci Miloš i Mitar Tarabić, koji su u 19.veku proricali i za nova vremena, Kremna i proročanstvo utkali su u našu kulturnu baštinu.
Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

3. dan / Zlatibor- Beograd- Pančevo
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak oko 16h sa Zlatibora. Povratak u Beograd i Pančevo u večernjim časovima. Kraj programa.

Uslovi plaćanja:
- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas