Madrid

Madrid, Španija

već od 799€

Opis destinacije

Madrid se nalazi u srcu Španije na 665 metara nadmorske visine (glavni grad sa najvecom nadmorskom visinom u Evropi). Smešten je na obali male reke Manzanares i pripada istorijskom predelu Kastilje. Svrstava se u mlade evropske metropole s obzirom da je prvo mavarsko utvrdenje na mestu današnje kraljevske palate podignuto u drugoj polovini 9. Veka, pod nazivom Magerit. Od 939. godine ovo utvrdenje menja ime u Madšrit da bi ime Madrid dobilo tek 1038. godine. Iako relativno mlad, može se pohvaliti izuzetno bogatom istorijom i kulturno-istorijskim nasledem. Njegovi dvorci, muzeji, prelepi trgovi... nude bezbroj zanimljivosti i milione turista ostavljaju bez daha: Palacio Real – Kraljevska palata, danas muzejski prostor sa impresivnim zbirkama slika, porcelana, satova, fresaka, Stradivarijevih violina, Prado muzej sa preko 7.500 umetnickih dela medu kojima su i dela Velaskeza, El Greka, Goje, Ticijana, Boticelija, Plaza Mayor – jedan od najlepših evropskih renesansnih trgova, Puerta del Sol – trg sa koga se racunaju sve udaljenosti u Španiji, El Retiro park...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Madrid
Polazak/povratak 11.11.2023.-15.11.2023. 
(5 dana- 4 noćenja)- Redovna linija Air Serbia 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja11.11.-15.11.2023.
Broj dana / noći5 dana / 4 noći
HOTEL RAFAEL ATOCHA 4* - Usluga - noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi799€
Jednokrevetna soba1,049€
3.odrasla osoba ili dete 2-12 godina u dvokrevetnoj sobi759€

*Deca 0-1.99 god plaćaju kartu po ceni od 60 eur i nemaju sedište u avionu.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Madrid – Beograd; -Aerodromske takse za let Air Serbia u iznosu od 46,91 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom  Nikola Tesla u Beogradu, EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 20.20-JD, EUR 0.63- OG, EUR 3.27-QV) Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama  agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Madridu do hotela u odlasku i povratku; - Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča, 
- Četiri noćenja u hotelu RAFAEL ATOCHA 4* na bazi noćenja sa doručkom; 
- Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 
- Troškove organizacije putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

HOTEL RAFAEL ATOCHA **** https://www.rafaelhoteles.com/en/hotels/madrid-atocha Hotel Rafael Atocha 4* je odlično lociran, u centralnom delu grada, na manje od 15ak minuta hoda od parka  Retiro I muzeja "Prado". Od najvažnijih znamenotosti kao što su: Kraljevska palata, Plaza Major, Puerta de  Alcala, hotel je udaljen od 3-4km. U blizini hotela nalaze se metro i autobuske stanice koje omogućavaju  odličnu povezanost sa ostatkom Madrida. Hotelski sadržaj: 2 restorana internacionalne kuhinje, bar i  teretana. Renoviran je 2018 godine. Smeštaj: Poseduje 245 soba, koje su moderno opremljene. Svaka soba  ima: kupatilo, fen, telefon, TV, internet, mini bar i sef. Aerodrom Madrid Barajas je na 30 minuta udaljenosti  od hotela.

1. dan BEOGRAD – MADRID (Subota 11.11.2023.) 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” ispred šaltera BIG BLUE agencije u 07:30 časova. Poletanje za Madrid u 10:15 časova (Let kompanijom Air Serbia JU 570). Sletanje u Madrid u 13:30 časova. Po izlasku sa aerodroma, odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Gran Via (Velika  ulica) karakteristična po visokim, stepenastim soliterima, Trg Cibeles, Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka;  Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu  III. Nastavak putovanja ka južnom delu grada, Matadero, Egipatski spomenik na otvorenom Templo de  Debod, korida (bez posete), Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de  Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’. Nakon panorame, transfer do hotela. Slobodno  vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

2. dan MADRID (Nedelja 12.11.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i upoznavanje sa gradom. Uveče predlažemo obilazak barova u kojima se služe tapasi (tradicionalno špansko meze:raznovrsni zalogajčići, topli i hladni, sa  maslinama, sirom, pršutom, šunkom...) i uživanje u opuštenoj atmosferi tapas barova. Noćenje.  

3. dan MADRID-TOLEDO (Ponedeljak 13.11.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet za Toledo. Jednočasovna  vožnja do Toleda, srca Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima,  vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče reka Taho koja je i najduža reka Iberijskog poluostrva, prolazi i kroz Portugaliju. Panorama sa vidikovca na obali  reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim  zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri  veka, od XIII do XV, razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna i apostolati. Povratak u  Madrid. Noćenje. (Cena izleta od 70€);

4.dan MADRID-SEGOVIJA (Utorak 14.11.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Segovije.  Vožnja prema podnožju planine Sijera de Guadarama i gradu Segoviji koji je na oko 90km udaljenosti od  glavnog grada. Nalazi se na listi svetske kulturne baštine i jedan je od najživopisnijih gradova Španije. Kao  simbole grada možemo izdvojiti: najbolje očuvan rimski akvadukt, velelepni dvorac Alkazar de Segovia, nastao u XII veku. Dvorac Alkazar je poznat i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala  finansijsku pomoć Kolumbu u osvajanju novog kontinenta. Obilazak starog dela grada : Plasa Major,  obilazak Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Povratak u Madrid. Noćenje. 
(Cena izleta od 70 €). 

5.dan MADRID-BEOGRAD (Sreda 15.11.2023.) 
Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme do polaska transfera. Sastanak sa vodičem ispred hotela,  transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 16 :50h (Let kompanijom Air Serbia JU 573). Sletanje u  Beograd u 19:45 časova. Po sletanju u Beograd, kraj programa. 

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A