Lisabon

Lisabon, Portugal

već od 749€

Opis destinacije

Lisabon je udobno smešten između sedam brda na severnoj strani ušća reke Težo. To je grad pun kontrasta, od savremene visokogradnje do građevina u stilu art nuvo, ima mozaične pločnike, zgrade crepova vedrih boja i srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Najzapadnija je evropska prestonica i ujedno prestonica dobrih vina i fado muzike. Uz Grke, Holanđane i Norvežane, Portugalci se ubrajaju u najpoznatije “male – velike“ narode Evrope čiji je sveukupan doprinos čovečanstvu nemerljiv. Odvažni moreplovci, uporni istraživači i spretni trgovci stizali su prvi, na svojim karavelama, do udaljenih krajeva zapadne i južne Afrike, Madagaskara, Indije, Brazila, Kine, Indonezije... U domovinu su doneli nova znanja i iskustva, izgradili predivne gradove i jedinstvene spomenike velike vrednosti, od kojih su mnogi proglašeni delom svetske kulturne baštine. Srdačni i veoma gostoljubivi, nisu opterećeni slavom i veličinom svojih predaka ali su s pravom ponosni na njih. Na pravi način i s merom čuvaju svoje običaje i bogatu tradiciju. U svetu najpoznatiji deo te tradicije su jedinstvene pesme uz zvuke gitara - očaravajući fado i čuvena vina “Porto”, “Vino verde”, “Dao” ili “Madera” koja se proizvode vekovima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Portugalija 
LISABON 
Polazak: 15. mart 2023. / Povratak: 19. mart 2023. 
5 dana (4 noćenja) - avionom 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Hotel
Usluga
15.03.2023. – 19.03.2023.
1/2Doplata za 1/1
Vip Entrecampos 4*Noćenje sa doručkom749€190€

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem na upit. 

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom Beograd-Frankfurt-Lisabon-Frankfurt-Beograd,  transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu  4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Lisabona, usluge  licenciranog vodiča, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu  od 159,7 evra (EUR 44.00-YR, EUR 19.00-YR su nerefundabilne, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS,  EUR 0.22-RS, EUR 9.95-DE, EUR 44.74-RA, EUR 2.00-J9, EUR 5.07-PT, EUR 12.13-YP su refundabilne).  Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije  48 sati pre započinjanja putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (koji se plaćaju na destinaciji), gradska boravišna taksa  koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 2 evra po osobi po noći (ukupno 8 evra), međunarodno putno  zdravstveno osiguranje koje uključuje i lečenje Covida. 

FAKULTATIVNI IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih  putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom  prijavljivanja za putovanje, a plaćanje se vrši u Lisabonu, isključivo u evrima. Fakultativni izleti nisu  pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
- Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 9 sati): U cenu je uključen transfer  autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije  uključen u cenu. Cena izleta: 70 evra 
- Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 9 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji  vodiča i ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra 
- Fado veče: U cenu je uključena večera i piće, uz zvuke fado muzike. Cena izleta: 55 evra 

Smeštaj: Hotel Vip Entrecampos 4* ili sličan 
https://www.viphotels.com/en/Menu/Hotels/Portugal/Vip-Executive-Entrecampos/About-Hotel.aspx Avenida 5 de Outubro 295, Lisbon 
Centralno lociran hotel, nalazi se na 4 minuta hoda od železničke i metro stanice Entrecampos. Sve sobe  su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om sa satelitskim kanalima i mini-barom.  Hotel ima zatvoreni bazen, teretanu, bar, restoran Ouro Preto i Jardim Buffet gde se pripremaju izvrsni  specijaliteti portugalske kuhinje i internacionalna jela. 

1. dan (15.03.2023.) BEOGRAD – FRANKFURT – LISABON 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" u 05:00 časova ispred šaltera Big Blue.  Poletanje za Frankfurt u 07:05 časova (let LH 1411). Sletanje u Frankfurt u 09:10 časova. Nastavak  putovanja za Lisabon u 13:25 časova (let LH1168). Sletanje u Lisabon u 15:30 časova. Nakon pasoških i carinskih formalnosti transfer do hotela. Smeštaj. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče,  gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala. Noćenje. 

2. dan (16.03.2023.) LISABON 
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije,  panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga  Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika  Navigatorima i manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno posle podne  za individualna razgledanja. Noćenje.  

3. dan (17.03.2023.) LISABON 
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Obidoš,  Batalju, Nazare i Fatimu. Povratak u hotel. Noćenje. 
Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo  okrečenim kućama, Bataljei poseta dominikanskom manastiru iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu 
sa karakteristikama prelaza gotske u renesansnu umetnost (pod zaštitom UNESCO kao deo svetske kulturne baštine),  Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom i sveto mesto katoličkih hodočasnika, Fatimu u kojoj se  nalazi crkva posvećena Devici Mariji. 

4. dan (18.03.2023.) LISABON  
Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da  Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje. 
Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je  1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja  do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u  kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom  Kasinu.  

5. dan (19.03.2023.) LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD  
Transfer do aerodroma (doručak za poneti). Poletanje za Frankfurt u 05:10 časova (let LH1173). Sletanje  u Frankfurt u 09:15 časova. Poletanje za Beograd u 10:50 časova (let LH1406). Sletanje u Beograd u 12:40  časova.  

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas