Kluž

04. i 25.11.2023., Rumunija

već od 5000RSD

Opis destinacije

Kluž je drugi grad po broju stanovnika u Rumuniji, iza Bukurešta, i sedište okruga Kluž u severozapadnom regionu zemlje. Skoro je jednako udaljen od Bukurešta, Budimpešte i Beograda. Grad se smatra nezvaničnim glavnim gradom drevne provincije Transilvanije. U njemu se nalazi najveći univerzitet u zemlji, Univerzitet Babeş-Bolyai, sa svojom čuvenom botaničkom baštom, kao i nacionalno poznatim kulturnim institucijama i najvećom komercijalnom bankom u rumunskom vlasništvu. Kluž je proglašen za evropsku prestonicu mladih 2015.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Program putovanja
  • Cenovnik
  • Uslovi plaćanja
  • Napomene
1.DAN – PANČEVO-BEOGRAD 
Polazak u 21.30  iz Beograda. Sastanak putnika 15 minuta ranije. Polazak iz Pančeva u 22.00. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.DAN – KLUŽ, RUDNIK SOLI TURDA

U jutarnjim satima dolazak u Kluž. Pešačka tura sa vodičem. Postoji više istorijskih spomenika - Rimokatolička crkva Sv. Mihajlo, ansambl spomenika Matija Korvin, Palata Banfi, gde se nalazi Muzej Umetnosti, Mitropolitska Katedrala, Narodno Pozorište „Lučijan Blaga“ i, naravno, trg Muzeja. Još neke od turističkih atrakcija su: brdo Tvrđavice, odakle se vidi ceo grad, kao i ruševine bivše habsburške tvrđave, Gradska Bašta i  Etnografski Park Romuluj Vuja, najstariji tip ovakvog parka u Rumuniji. Fakultativni odlazak do rudnika soli Turda ili slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska. Rudnik soli Turda je sigurno najspektakularniji rudnik na svetu. Ovaj rudnik nastao je ljudskom tvorevinom – u dubinama Transilvanije, kopajući so nataloženu nakon isparavanja mora. Smatra se da su prve stranice priče o ovom izvorištu soli napisane tokom rimske okupacije Dakije, kada je grad nosio latinsko ime Potaissa. Polazak za Srbiju je predviđen u ranim večernjim časovima.

3.DAN – BEOGRAD- PANČEVO 
Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima.

Kraj programa.

KLUŽ
Fakultativni izlet do Turde
Jednodnevni izlet

Termin: 4. i 25. 11. 2023.
Termin: 2. 12. i 30. 12. 2023. (Advent)

CENA IZLETA: 5.000 DIN

FIRST MINUTE CENA – 10% POPUSTA U ODNOSU NA REDOVNU!

CENA IZLETA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- obilaske prema program
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja
- putno zdrastveno osiguranje

CENA IZLETA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
- Rudnik soli Turda – 25 eur (fakultativno)
- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska
- Kontakt osoba za reklamacije Rade Sredojević 066/355-101

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu (Čl. 79), za organizaciju izleta na teritoriji Republike Srbije, kao i van granica Republike Srbije, nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije izleta.

U slučaju nedovoljnog broja putnika za izlete čiji se program izrađuje na bazi minimum 30 prijavljenih, Organizator izleta zadržava pravo da otkaže izlet, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica RS i dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji RS.

Organizator izleta zadržava pravo da koriguje cene u slučaju promena na deviznom tržištu.

Organizator izleta ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu izleta.

Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Putnik ima pravo da odustane od izleta, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica Republike Srbije, odnosno dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji Republike Srbije, o čemu je dužan da pismeno, u zvaničnoj formi, izvesti Organizatora izleta. 

U slučaju otkazivanja izleta van utvrđenih rokova, Organizator zadržava pravo da uplaćen novac ne vrati putniku. 

Organizator izleta TA „Star Tours“

Organizator putovanja je turistička agencija Star Tours, broj licence OTP 245/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Star Tours. OUP

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A