Barselona

Barselona , Španija

već od 629€

Opis destinacije

Iskoristite jedinstvenu priliku da posetite jedan od najlepših evropskih gradova, Barselonu. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi. Tu je nezaobilazni park Guelj, Kasa Batljo, Kasa Mila (La Pedrera) i najimpozantnija od svih, Sagrada Familia. Sa Trga Katalunja zaputite se u čuvenu ulicu La Rambla na čijem kraju se nalazi statua Kolumba okrenuta ka pučini mora. Uživajte u brojnim restoranima, barovima i diskotekama i prepustite se čarima noćnog života ovog prelepog grada.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BARSELONA
Polasci:19.10 i 09.11.2023.
4 dana (3noćenja) - redovna linija Wizz Air 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja19.10.2023.-22.10.2023.09.11.2023. - 12.11.2023.
Broj dana / noći4 dana / 3 noći4 dana / 3 noći
Hotel Sansi Diputació 4* , noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi629€649€
Jednokrevetna soba769€789€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije WizzAir na relaciji Beograd – Barselona – Beograd sa uključenim  aerodromskim taksama; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Barseloni do izabranog hotela u odlasku i povratku; - Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča; 
- 4 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga; 
- Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Prtljag – dva komada prtljaga: ručni prtljag i torba sa točkićima. Ručni prtljag do 10 kilograma, koji može biti  sa točkićima ili bez, 40 x 30 x 20 cm. Prtljag mora da stane ispod sedišta ili ispred vas. Prtljag može biti torba  za laptop, ženska tašna ili mali ranac. Torba sa točkićima do 10 kilograma, 55 x 40 x 23 koja mora da stane u  odeljak iznad glave. U dozvoljene dimenzije ne ulaze ručke na torbi / točkići; međutim točkići mogu  maksimalno da uvećaju veličinu torbe za 5cm.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće:  3.80 € za hotele sa 4*. Boravišne takes se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog  objekta. 
- Dodatni prtljag je moguće platiti na aerodromu i tom prilikom će se primenjivati trenutno važeće cene  kompanije WizzAir i aerodrome “Nikola Tesla”. Čekirani prtljag u sezoni maksimalno do 20kg: oko 79 evra (po  letu, po putniku i po torbi); čekirani prtljag u sezoni maksimalno do 32kg: oko 110 evra (po letu, po putniku i  po torbi). Cene su objavljenje prema važećem cenovniku kompanije Wizz Air na dan objavljivanja ovog  programa.  
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
Sansi Diputació 4* 
Hotel Sansi Diputacio 4* smešten je u okrugu Eixample, na 400m od Katalonskog trga, u srcu Barselone. Mnoštvo  kafića, barova, prodavnica se nalaze u blizini ovog smeštajnog objekta.Trg Katalonija i Ulica Rambla udaljeni oko 500  metara. Mnoštvo kafića, barova, prodavnica se nalaze u blizini ovog smeštajnog objekta. Pripada poznatom lancu  hotela Eurostar. Odlična je polazna tačka za sve putnike koji žele na što bolji način da osete atmsoferu grada. Od  međunarodnog aerodroma El Prat je udaljen oko 12 kilometara. U sklopu hotela se nalazi recepcija koja je otvorena  24h, bar, restoran. Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno. Standardne dvokrevetne  sobe (15 m2) imaju: klima uređaj, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, minibar (uz doplatu), sef, SAT TV. Doručak se  u hotelu poslužuje po principu švedskog stola. 

1. dan BEOGRAD – BARSELONA 
Za polazak: 19.10.2023. - Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Kon Tikija u  15:00 sati. Poletanje za Barselonu u 17:20 sati (let Wizz Air W6 4115). Dolazak u Barselonu u 20:05 sati. Transfer do  hotela. Noćenje. Za polazak: 09.11.2023. - Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera  Kon Tikija u 17:00 sati. Poletanje za Barselonu u 19:15 sati (let Wizz Air W6 4115). Dolazak u Barselonu u 22:00 sati.  Transfer do hotela. Noćenje. 

2. dan BARSELONA 
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la Paz,  Barseloneta, Olimpijska luka, Hram Sveta porodica “Sagrada Familia”, avenija Dijagonal, kuće Mila i Batljo, nova Barselona, Španski trg, Monžuik, brdo odlake se pruža najlepši pogled na grad, Olimpijski prsten sa stadionom, Kalatravin toranj, Kolumbov spomenik. U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativne šetnje, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku, najstarijim delom Barselone poznatim kao Gotska četvrt (Barri Gotic). Ovaj  
deo grada lokalci nazivaju srce grada u kome iako postoje crkve iz 14. veka i ostale srednjovekovne građevine kao i  ostaci iz rimskog perioda većina zgrada je sa kraja 19. i početka 20. veka: Trg Katalonija, ulica La Rambla, katedrala La  Seu, El Born, pijaca La Boqueria (cena izleta po osobi oko 25 €, metro karta nije uključena u cenu). Individualni  povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan BARSELONA 
Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izleti Đirona i Figeras. Vožnja do Đirone, grada na severoistoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo  sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula, koje su pretvorene u vidikovac, pruža se predivan  pogled na grad i okolinu. Šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti (najočuvanije jevrejske četvrti u  Evropi), gotske katedrale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa i poseta ekscentričnom Teatru muzeju  Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija  umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Svaka prostorija ovog neobičnog muzeja može se  posmatrati kao svojevrsno umetničko delo. Izuzev slika Salvadora Dalija, mogu se videti i njegove brojne, naravno neobične instalacije (cena izleta oko 85 €). Povratak u Barselonu u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje. 

4. dan BARSELONA 
Doručak. Slobodni dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izlet za Tibidabo, poseta parku Ciutadel i  etno selu Pueblo Espanjol u podnožju Monžuika. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se  pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Odlazak do jednog od  najznačajnijih parkova Barselone, parka Ciutadela, koji se prostire na 30 hektara a nalazi se u neposrednoj blizini  istorijskog centra grada i predstavlja pravu zelenu oazu. Odlazak do etno sela Pueblo Espanjol i poseta muzeju na  otvorenom. Pueblo Espanjol. “Špansko selo” je još jedna u nizu velikih atrakcija izgrađenih u Barseloni za Svetski  sajam 1929. godine. Iako je bilo planirano da se selo sruši posle završetka izložbe zbog neočekivano velikog  interesovanja to nije učinjeno. Danas je Špansko selo svojevrstan muzej arhitekture i kulture Španije. Čini ga 117  zgrada, trgovi i ulice tipične za 15 različitih oblasti Španije. U okviru ovog kompleksa se nalazi i pozorište, muzej 
savremene umetnosti, umetničke radionice i niz restorana sa specijalitetima koji potiču iz raznih regiona Španije. .  Nalazi se u jednom od turistički najinteresantnijih delova Barselone (cena izleta oko 60 €). Transfer do aerodroma.  Poletanje aviona za Beograd u 22:30 sati (let Wizz Air W6 4116). Sletanje u Beograd u 01:10 sati (23.10./13.11.2023.).  Kraj programa. 

- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A