Barselona

Barselona, Španija

već od 629€

Opis destinacije

Iskoristite jedinstvenu priliku da posetite jedan od najlepših evropskih gradova, Barselonu. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi. Tu je nezaobilazni park Guelj, Kasa Batljo, Kasa Mila (La Pedrera) i najimpozantnija od svih, Sagrada Familia. Sa Trga Katalunja zaputite se u čuvenu ulicu La Rambla na čijem kraju se nalazi statua Kolumba okrenuta ka pučini mora. Uživajte u brojnim restoranima, barovima i diskotekama i prepustite se čarima noćnog života ovog prelepog grada.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BARSELONA
Polazak/povratak: 12.02. – 16.02.2023.  
5 dana (4 noćenja) – redovna linija AirSerbia 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja12.02.2023.-15.02.2023.
Broj dana / noći5 dana / 4 noći
Hotel Exe Cristal Palace 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi629€
Jednokrevetna soba719€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije AirSerbia na relaciji Beograd – Barselona – Beograd; - Aerodromske takse za let AirSerbia u iznosu od 57.36 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina). Deca do dve  godine ne plaćaju aerodromske takse. Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju  se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Barseloni do hotela u odlasku i povratku; - Panoramski razgled grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku; 
- 4 noćenja u hotelu na bazi usluge noćenje sa doručkom; 
- Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga;

U cenu putovanja nije uračunato:
- Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 3.80 € za hotele sa 4*. Boravišne takse se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog  objekta. 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
Exe Cristal Palace 4* 
https://www.eurostarshotels.com 
Exe Cristal Palace smešten je nadomak (200 metara) Bulevara Paseo de Grasija u centru Barselone. Trg Katalonija i  Ulica Rambla udaljeni oko 500 metara. Mnoštvo kafića, barova, prodavnica se nalaze u blizini ovog smeštajnog  objekta. Pripada poznatom lancu hotela Eurostar. Odlična je polazna tačka za sve putnike koji žele na što bolji način  da osete atmsoferu grada. Od međunarodnog aerodroma El Prat je udaljen oko 13 kilometara. U sklopu hotela se  nalazi recepcija koja je otvorena 24h, bar, restoran. Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu  besplatno. Standardne dvokrevetne sobe (15 m2) imaju: klima uređaj, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, minibar  (uz doplatu), sef, SAT TV. Doručak se u hotelu poslužuje po principu švedskog stola. 

1. dan BEOGRAD – BARSELONA (12.02.2023.) 
Sastanak Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera BigBlue-a u 14:45 sati. Poletanje  za Barselonu u 17:05 sati (let Air Serbia JU584). Dolazak u Barselonu u 19:45 sati. Transfer do hotela. Noćenje.  

2. dan BARSELONA (13.02.2023.) 
Doručak. Doručak.Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la  Paz, Barseloneta, Olimpijska luka, Hram Sveta porodica “Sagrada Familia”, avenija Dijagonal, kuće Mila i Batljo, nova  Barselona, Španski trg, Monžuik, brdo odlake se pruža najlepši pogled na grad, Olimpijski prsten sa stadionom, Kalatravin toranj, Kolumbov spomenik. U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativne šetnje, u  pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku, najstarijim delom Barselone poznatim kao Gotska četvrt (Barri Gotic). Ovaj  deo grada lokalci nazivaju srce grada u kome iako postoje crkve iz 14. veka i ostale srednjovekovne građevine kao i  ostaci iz rimskog perioda većina zgrada je sa kraja 19. i početka 20. veka: Trg Katalonija, ulica La Rambla, katedrala La  Seu, El Born, pijaca La Boqueria (cena izleta po osobi oko 25 €, metro karta nije uključena u cenu). Individualni  povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan BARSELONA (14.02.2023.) 
Doručak. Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izleti Đirona i Figeras. Vožnja  do Đirone, grada na severoistoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao  deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula, koje su pretvorene u vidikovac, pruža se predivan  pogled na grad i okolinu. Šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti (najočuvanije jevrejske četvrti u  Evropi), gotske katedrale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa i poseta ekscentričnom Teatru muzeju  Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija  umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Svaka prostorija ovog neobičnog muzeja može se  posmatrati kao svojevrsno umetničko delo. Izuzev slika Salvadora Dalija, mogu se videti i njegove brojne, naravno neobične instalacije (cena izleta oko 75 €). Povratak u Barselonu u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje. 

4. dan BARSELONA (15.02.2023.) 
Doručak. Doručak. Slobodni dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izlet za Tibidabo, poseta parku  Ciutadel i etno selu Pueblo Espanjol u podnožju Monžuika. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo,  odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Odlazak do  jednog od najznačajnijih parkova Barselone, parka Ciutadela, koji se prostire na 30 hektara a nalazi se u neposrednoj  blizini istorijskog centra grada i predstavlja pravu zelenu oazu. Odlazak do etno sela Pueblo Espanjol i poseta muzeju  na otvorenom. Pueblo Espanjol. “Špansko selo” je još jedna u nizu velikih atrakcija izgrađenih u Barseloni za Svetski  sajam 1929. godine. Iako je bilo planirano da se selo sruši posle završetka izložbe zbog neočekivano velikog  interesovanja to nije učinjeno. Danas je Špansko selo svojevrstan muzej arhitekture i kulture Španije.Čini ga 117  zgrada, trgovi i ulice tipične za 15 različitih oblasti Španije. U okviru ovog kompleksa se nalazi i pozorište, muzej  savremene umetnosti, umetničke radionice i niz restorana sa specijalitetima koji potiču iz raznih regiona Španije. Nalazi se u jednom od turistički najinteresantnijih delova Barselone (cena izleta oko 55 €).
Slobodno popodne za individualne aktivnosti ili mogućnost individualnog obilaska Akvarijuma. Akvarijum Barcelona  (Aquarium de Barcelona) poseduuje preko 11000 primeraka od 450 raznih biljnih i životinjskih vrsta smeštenih u 35  akvarijuma i 6 miliona litara vode. Posebna atrakcija akvarijuma je podvodni tunel dužine 80 metara oko koga plivaju  ajkule. Osim mediteranskih vrsta koje su fokus ovog akvarijuma u njemu se mogu naći i tropske vrste iz Crvenog mora  ili sa Havaja. Deo sa pingvinima je takođe vrlo interesantan. Akvarijum predstavlja veliku turističku atrakciju a  godišnje ga poseti preko 14 miliona ljudi. Najveći je akvarijum u Evropi i najznačajniji na Mediteranu. Noćenje. 

5. dan BARSELONA - BEOGARD (16.02.2023.) 
Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 09:50 sati (let Air Serbia JU581). Sletanje u Beograd u  12:20 sati. Kraj programa.
- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Video

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas