Atina

Atina, Grčka

već od 479€

Opis destinacije

Atina, kolevka zapadne civilizacije, prepoznatljiva po klasičnim mermernim stubovima, ali i kao moderan, urban grad sa gustim saobraćajem. Grad se prostire između ovih krajnosti, a raznovrsni uticaji Istoka i Zapada prepliću se na pijacama, u kafeima i tavernama koji su izgrađeni na antičkim ruševinama, a naslanjaju se na vizantijske crkve optočene zlatom. Prva asocijacija pri pomenu Atine sigurno je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Podignut u doba Perikla, hram je bio posvećen zaštitnici grada boginji Atini. Kao i mnogi drugi artefakti, statua boginje napravljena od slonovače i zlata nije sačuvana. Sudbina Akropolja neraskidivo je povezana sa sudbinom samog grada, tako da je Partenon tokom vekova bila hrišćanska crkva, tokom osmanske vladavine bila je džamija, potom barutana šo je umalo dovelo do njegovog uništenja tokom granatiranja Mlečana u XVII veku. Međutim, mnogi istoričari tvrde da je Partenon pretrpeo najveća oštećenja kada je lord Eldžin skidao reljefe sa hrama i odneo ih u Englesku.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ATINA
Polazak/povratak: 14.04.2023. - 17.04.2023. 
4 dana (3 noćenja) – avionom, redovna linija Air Serbia

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja14.04. - 17.04.2023.
Broj dana / noći4 dana / 3 noći
Achillion Hotel 3*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi479€
Jednokrevetna soba599€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi449€
Breeze Boutique Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi499€
Jednokrevetna soba629€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi459€
Boss Boutique Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi499€
Jednokrevetna soba629€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi459€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Atina – Beograd; - Aerodromske takse za let Air Serbia u iznosu od 55.58 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom Nikola  Tesla u Beogradu 22.59 evra, aerodrom u Atini 32,99 evra). Deca do dve godine ne plaćaju aerodromske takse. Sve  navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj  protivvrednosti pre polaska na putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Atini do izabranog hotela u odlasku i povratku; - Panoramsko razgledanje grada; 
- 3 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga; 
- Usluge vodiča Big Blue-a kao i usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; - Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 4 € za  hotele sa 5*; 3 € za hotele sa 4*; 1.50 € za hotele sa 3*. Boravišne takes se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili  odjave iz smeštajnog objekta. 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

FAKULTATIVNI IZLETI: 
- Akropolj – cena ulaznice na sam lokalitet oko 40 evra 
- Peloponez (Argolida) - Vožnja pored Eleusine (mesta gde je u antičko doba bila poštovana boginja Demetra u čiju čast  su bile organizovane Eleusinske misterije) i Megare (čuvenog antičkog filozofskog centra) do Korintskog kanala. Posle  kraće pauze nastavak putovanja do Epidaurusa, svetilišta boga Asklepija (Aesculap).Razgledanje čuvenog pozorišta  poznatog po izuzetnoj akustičnosti.Odlazak do „zlatom bogate" Homerove i Šlimanove Mikene. Razgledanje: Lavlja  vrata, Kiklopski zidovi, kraljevski krug grobova, ostaci Megarona (kraljevske palate u kojoj je, prema predanju, ubijen  legendarni kralj Agamemnon) i Atrejeva riznica, čudo tehnike XIV veka p.n.e. (cena izleta oko 65 evra).U cenu nisu  uračunate ulaznice za lokalitete. Povratak u hotel. 
- Rt Sunion – Vožnja do luke Pirej. Posle kraće pauze u živopisnoj luci, vožnja kroz poznata letovališta na Apolonovoj  obali, nastavak putovanja ka steni gde se, prema mitologiji, sa ovim svetom rastao legendarni atinski kralj Egej i svoje  ime podario okolnom moru.Na uzvišenju dominiraju ostaci nekadašnjeg hrama posvećenog Posejdonu, bogu mora. U  povratku za Atinu kratka poseta poznatom letovalištu Glifada. (cena izleta oko 40 evra)

Hotel Achillion 3* www.achillionhotel.com Hotel se nalazi na samo nekolimo minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća  do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja,  Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i  recepcija. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat  TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).  

Boss Boutique Hotel 4* www.bossboutiqueathens.com Novootvoreni hotel nalazi se na 300 metara od Narodnog pozorišta Grčke i 700 metara od poznatog trga Omonia.  Međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos je od hotela udaljen oko 30 kilometara. U sklopu hotela se nalazi  recepcija koja radi 24 časa, restoran i 108 soba. Sve standardne sobe (oko 20m2) imaju pogled na grad i u njihovom  sklopu su klima uređaj, flat TV, kupatilo (fen za kosu), mini bar, sef i balkon.  
Wi-Fi internet je dostupan u svim sobama i besplatan je za goste hotela. Doručak u hotel su služi po principu  švedskog stola. 

Brezze Boutique Hotel 4* www.breezeboutiqueathens.com Hotel je otvoren u junu 2018. godine. Nalazi se na 200 metara od trga Omonija i metro stanice sa koje saobraćaju  linije do svih delova Atine. Poznati trg Sintagma i pešačka zona Ermou je od hotela udaljena 2 kilometara. Nacionalni  arheološki muzej se nalazi na oko 600 metara, a međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos je od hotel na  udaljenosti od oko 38 km. U sklopu hotela se nalazi sala za doručak, kafe bar i recepcija. Standardne sobe (oko 19m2)  sa pogledom na grad u svom sastavu imaju: kupatilo (fen za kosu), klimu uređaj, flat TV, sef, mini bar. U svim sobama  je dostupan besplatan Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu švedskog stola. 

Royal Olympic 5* www.royalolympic.com Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od Novog muzeja Akropolja i Dionizijevog pozorišta odmah pored čuvenog  Zevsovog hrama. Za samo nekoliko minuta hoda od hotela se stiže do brojnih tavern, restorana i prodavnica u  živopisnoj Plaki. Stanica metro Acropolis udaljena je od hotela 300 metara. Hotel je kompletno renoviran 2009.  godine, i sada važi za jedan od najboljih hotela u Atini. Ovaj moderan hotel poseduje recepciju koja je na usluzi  gostima 24h, panoramski restoran na poslednjem spratu hotela, bar, otvoreni bazen sa barom, teretanu i spa centar  kao i salu za sastanke. Hotel rasplaže sa 265 soba. Svaka soba ima: kupatilo, direktnu telefonsku liniju, radio, SAT TV,  sef, klimu, mini bar, wi-fi internet. Ugluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se služi po principu  samoposluživanja. 

1. dan BEOGRAD – ATINA (14.04.2023.) 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera BigBlue-a u 10:25h. Redovni let za Atinu  kompanijom Air Serbia u 12:25h (let JU512). Sletanje na aerodrom „Elefterios Venizelos“ u Atinu u 14:55h. Po sletanju  u Atinu odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: gradski trgovi Omonija i Sintagma, spomenik  Kolokotronisu, stari i novi Parlament, Kraljevska bašta, Predsednička palata, Evzoni - nacionalna garda, galerija Zapion,  Zevsov hram na Marsovom polju, trijumfalna Hadrijanova kapija i stadion Kalimarmaro na kome su 1896. godine  održane prve Olimpijske igre modernog doba i gde je bio cilj maratonske trke Letnjih olimpijskih igara 2004. godine.  Transfer do hotela. Slobodno veče. Noćenje.  

2. dan ATINA (15.04.2023.) 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili poludnevna fakultativna poseta u prepodnevnim satima spomeničkom kompleksu iz „zlatnog doba” Periklove Atine na Akropolju: Propileji, Hram Beskrilne pobede, Erehtejon,  Partenon (cena oko 40 evra). Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet u poslepodnevnim satima do najjužnije  tačke Balkanskog poluostrva - rta Sunion, gde se nalaze i ostaci Posejdonovog hrama, posvećenog bogu mora. Cena  izleta po osobi: oko 40 evra. Slobodno vreme. Noćenje.  

3. dan ATINA (16.04.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili celodnevni fakultativni izet na Peloponez  (Argolida). Cena izleta po osobi: oko 65 evra (u cenu nisu uračunate ulaznice na lokalitete). Slobodno vreme. Noćenje. 

4.dan ATINA – BEOGRAD (17.04.2023.) 
Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15:35 (let  JU513) časova. Sletanje u Beograd 16:15h. Kraj putovanja.

- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas