Atina

Atina, Grčka

već od 499€

Opis destinacije

Atina, kolevka zapadne civilizacije, prepoznatljiva po klasičnim mermernim stubovima, ali i kao moderan, urban grad sa gustim saobraćajem. Grad se prostire između ovih krajnosti, a raznovrsni uticaji Istoka i Zapada prepliću se na pijacama, u kafeima i tavernama koji su izgrađeni na antičkim ruševinama, a naslanjaju se na vizantijske crkve optočene zlatom. Prva asocijacija pri pomenu Atine sigurno je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Podignut u doba Perikla, hram je bio posvećen zaštitnici grada boginji Atini. Kao i mnogi drugi artefakti, statua boginje napravljena od slonovače i zlata nije sačuvana. Sudbina Akropolja neraskidivo je povezana sa sudbinom samog grada, tako da je Partenon tokom vekova bila hrišćanska crkva, tokom osmanske vladavine bila je džamija, potom barutana šo je umalo dovelo do njegovog uništenja tokom granatiranja Mlečana u XVII veku. Međutim, mnogi istoričari tvrde da je Partenon pretrpeo najveća oštećenja kada je lord Eldžin skidao reljefe sa hrama i odneo ih u Englesku.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ATINA
Polazak/povratak: 28.04.2023. - 02.05.2023. 
5 dana (4 noćenja) – avionom, čarter let 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja28.04.-02.05.2023.
Broj dana / noći5 dana / 4 noći
Achillion Hotel 3*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi499€
Jednokrevetna soba629€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi469€
Breeze Boutique Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi529€
Jednokrevetna soba649€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi499€
Boss Boutique Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi529€
Jednokrevetna soba649€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi499€

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja28.04.-02.05.2023.
Broj dana / noći5 dana / 4 noći
Polis Grand Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi619€
Jednokrevetna soba759€
Novus Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi629€
Jednokrevetna soba579€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi759€
Titania Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj executive sobi699€
Jednokrevetna soba599€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi899€
Royal Olympic 5*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj executive sobi749€
Jednokrevetna soba599€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi999€
Divani Palace Acropolis 5*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi949€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz putnika čarter letom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Atina – Beograd; 
- Aerodromske takse za let Air Serbia u iznosu od 55.58 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom Nikola  Tesla u Beogradu 22.59 evra, aerodrom u Atini 32,99 evra). Deca do dve godine ne plaćaju aerodromske takse. Sve  navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj  protivvrednosti pre polaska na putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Atini do izabranog hotela u odlasku i povratku; - Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča; 
- 4 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga; 
- Usluge vodiča Big Blue-a kao i usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; - Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 4 € za  hotele sa 5*; 3 € za hotele sa 4*; 1.50 € za hotele sa 3*. Boravišne takes se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili  odjave iz smeštajnog objekta. 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

FAKULTATIVNI IZLETI: 
- Akropolj – cena ulaznice na sam lokalitet oko 35 evra 
- Peloponez (Argolida) - Vožnja pored Eleusine (mesta gde je u antičko doba bila poštovana boginja Demetra u čiju čast  su bile organizovane Eleusinske misterije) i Megare (čuvenog antičkog filozofskog centra) do Korintskog kanala. Posle  kraće pauze nastavak putovanja do Epidaurusa, svetilišta boga Asklepija (Aesculap).Razgledanje čuvenog pozorišta  poznatog po izuzetnoj akustičnosti.Odlazak do „zlatom bogate" Homerove i Šlimanove Mikene. Razgledanje: Lavlja  vrata, Kiklopski zidovi, kraljevski krug grobova, ostaci Megarona (kraljevske palate u kojoj je, prema predanju, ubijen  legendarni kralj Agamemnon) i Atrejeva riznica, čudo tehnike XIV veka p.n.e. (cena izleta oko 60 evra).U cenu nisu  uračunate ulaznice za lokalitete. Povratak u hotel. 
- Rt Sunion – Vožnja do luke Pirej. Posle kraće pauze u živopisnoj luci, vožnja kroz poznata letovališta na Apolonovoj  obali, nastavak putovanja ka steni gde se, prema mitologiji, sa ovim svetom rastao legendarni atinski kralj Egej i svoje  ime podario okolnom moru.Na uzvišenju dominiraju ostaci nekadašnjeg hrama posvećenog Posejdonu, bogu mora. U  povratku za Atinu kratka poseta poznatom letovalištu Glifada. (cena izleta oko 40 evra)

Hoteli:  
Hotel Achillion 3* www.achillionhotel.com Hotel se nalazi na samo nekolimo minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran, recepcija i Wi-Fi internet koji je dostupan u čitavom hotelu besplatno. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene  kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).  

Boss Boutique Hotel 4* www.bossboutiqueathens.com Novootvoreni hotel nalazi se na 300 metara od Narodnog pozorišta Grčke i 400 metara od poznatog trga Omonia. Međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos je od hotela udaljen oko 30 kilometara. U sklopu hotela se nalazi  recepcija koja radi 24 časa, restoran i 108 soba. Sve standardne sobe (oko 18m2) imaju pogled na grad i u njihovom sklopu su klima uređaj, flat TV, kupatilo (fen za kosu), mini bar, sef i balkon. Wi-Fi internet je dostupan u svim sobama i besplatan je za goste hotela. Doručak u hotel se služi po principu švedskog stola. 

Brezze Boutique Hotel 4* www.breezeboutiqueathens.com Hotel je otvoren u junu 2018. godine. Nalazi se na 450 metara od trga Omonija i metro stanice sa koje saobraćaju linije do svih delova Atine. Poznati trg Sintagma i pešačka zona Ermou je od hotela udaljena 2 kilometara. 
Nacionalni arheološki muzej se nalazi na oko 600 metara, a međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos je od hotel  na udaljenosti od oko 30 km. U sklopu hotela se nalazi sala za doručak, kafe bar i recepcija. Standardne sobe (oko 19m2) sa pogledom na grad u svom sastavu imaju: kupatilo (fen za kosu), klimu uređaj, flat TV, sef, mini bar. U svim  sobama je dostupan besplatan Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu švedskog stola. 

Polis Grand Hotel 4* www.polisgrandhotel.gr  Hotel se nalazi na 200 metara od metro stanice i od Nacionalnog arheološkog muzeja. U blizini hotela se nalaze brojni  kafići, taverne i butici kao i jedan od najpoznatijih gradskih trgova Omonia. Monastiraki i boemska četvrt Plaka su na pešačkoj udaljenosti od hotela. U sklopu hotela se nalazi recepcija, restoran, bar na krovu hotela sa pogledom na  Akropolj, mini fitness centar, parking (uz doplatu), konferencijske sale. Hotel ima 100 soba i sve imaju klimu, mini bar,  flat SAT TV, sef, direktnu telefonsku liniju, Wi-Fi internet, kupatilo (fen za kosu). Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).  

Novus Hotel 4* www.novushotel.gr Hotel se nalazi u četvrti Metaxourgio. Hotel je povezan linijom metroa i autobuskim linijama sa svim delovima grada. U sklopu hotela se nalazi recepcija, besplatan Wi-Fi internet, parking, bar i restoran sa pogledom na Akropolj i mali otvoreni bazen na krovu hotela (dostupan za korišćenje tokom letnjih meseci). Hotel ima 85 soba i sve sobe imaju SAT TV, besplatan Wi-Fi internet, klimu, mini frižider, sef, kupatilo (fen za kosu). Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).  

Titania Hotel 4* www.titania.gr  Hotel se nalazi na 15 minuta šetnje (oko 1 km) do trga Sitagme i na oko 40 km od aerodroma Elefterios Venizelos. Okružen je najznačajnijim spomenicima grčke kulture kao što su Parlament, Arheološki muzej, Narodna biblioteka. U sklopu hotela nalazi se recepcija, lobi bar, restoran, parking i nekoliko kongresnih sala. Hotel ima panoramski restoran  na krovu sa koga se pruža pogled na Akropolj. Sve sobe imaju zvučnu izolaciju, klima uređaj, kupatilo, Wi-Fi, SAT TV, sef, mini bar. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se služi po principu švedskog stola.  

Royal Olympic 5* www.royalolympic.com Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od Novog muzeja Akropolja i Dionizijevog pozorišta odmah pored čuvenog Zevsovog hrama. Za samo nekoliko minuta hoda od hotela se stiže do brojnih tavern, restorana i prodavnica u živopisnoj Plaki. Stanica metro Acropolis udaljena je od hotela 300 metara. Hotel je kompletno renoviran 2009.  godine. Ovaj moderan hotel poseduje recepciju koja je na usluzi gostima 24h, panoramski restoran na poslednjem  spratu hotela, bar, otvoreni bazen sa barom, teretanu i spa centar kao i salu za sastanke. Hotel rasplaže sa 265 soba. Svaka soba ima: kupatilo, direktnu telefonsku liniju, radio, SAT TV, sef, klimu, mini bar, wi-fi internet. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.  

Divani Palace Acropolis 5* www.divaniacropolishotel.com Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od Novog muzeja Akropolja i Dionizikevog pozorišta. Stanica metroa Acropolis udaljena je od hotela 500 metara. Hotel je od boemske četvrti, Plake, udaljen 10 minuta hodom (oko 900 metara). U sklopu hotela se nalazi recepcija, nekoliko barova, restotan “Aspassia”, kao i krovni restoran “Acropilis Secret” iz koga  se pruža spektakularan pogled na Akropolj i brdo Filipapos. Jedinstveno obeležje hotela Divani Palace Acropolis predstavljaju ostaci antičkog Temistoklovog zida, koji su otkrivni tokom izgradnje hotela, a zatim usklađeni sa arhitektonskim izgledom objekta. Hotel ima 250 elegantno opremljenih smeštajnih jedinica. Sve sobe imaju: kupatilo (fen za kosu), balkon, LCD TV, Wi-Fi, sef, mini-bar. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se služi po principu samoposluživanja. 

1. dan BEOGRAD – ATINA (28.04.2023.) 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera BigBlue-a dva sata pre poletanja. Poletanje  za Atinu čarter letom (tačno vreme poletanja znaće se 2 dana pred put). Po sletanju u Atinu odlazak na panoramsko  razgledanje grada autobusom: gradski trgovi Omonija i Sintagma, spomenik Kolokotronisu, stari i novi Parlament,  Kraljevska bašta, Predsednička palata, Evzoni - nacionalna garda, galerija Zapion, Zevsov hram na Marsovom polju,  trijumfalna Hadrijanova kapija i stadion Kalimarmaro na kome su 1896. godine održane prve Olimpijske igre modernog  doba i gde je bio cilj maratonske trke Letnjih olimpijskih igara 2004. godine. Transfer do hotela. Slobodno veče.  Noćenje. 

2. dan ATINA (29.04.2023.) 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili poludnevni fakultativna poseta spomeničkom kompleksu iz  „zlatnog doba” Periklove Atine na Akropolju: Propileji, Hram Beskrilne pobede, Erehtejon, Partenon (cena oko 35 evra). Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje. 

3. dan ATINA (30.04.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili celodnevni fakultativni izet na Peloponez  (Argolida). Cena izleta po osobi: oko 60 evra (u cenu nisu uračunate ulaznice na lokalitete). Slobodno vreme. Noćenje. 

4.dan ATINA (01.05.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualni razgledanje grada ili poludnevni fakultativni izlet do najjužnije tačke Balkanskog  poluostrva - rta Sunion, gde se nalaze i ostaci Posejdonovog hrama, posvećenog bogu mora. Cena izleta po osobi: oko  40 evra. Slobodno vreme. Noćenje. 

5.dan ATINA – BEOGRAD (02.05.2023.) 
Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd. Kraj  putovanja.

- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Video

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas