Advent u Salcburgu

09.12.2023., Austrija

već od 8000RSD

Opis destinacije

Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji. Poznat je po svojoj baroknoj arhitekturi ali i kao grad u kome je rođen Wolfgang Amadeus Mozart. Smešten na obalama reke Salzach i okružen alpskim planinama, a ime je dobio po okolnim rudnicima soli, pa bi doslovan prievod imena bio ‘grad od soli’. Poznat je i po originalnim Mozart kuglama, koje su napravljene po recepturi iz 1890 god. Istorijski deo grada je zbog svojih izuzetnih kulturnih vrednosti stavljen pod zaštitu UNESCO-a. Sam grad ima preko 50 crkvenih objekata, medju kojima je i srpska pravoslavna crkva. ADVENT – Četiri nedelje pre katoličkog Božića, u svim zemljama gde većinu stanovništva čine pripadnici katoličke veroispovesti, počinje period tokom kojeg se proslavlja rođenje Isusa Hrista, njegov dolazak na svet. Širom Evrope se u gradovima adventske nedelje proslavljaju u vidu brojnih božićnih marketa koji se organizuju na glavnim ulicama i trgovima. Velika je ponuda tradicionalnih proizvoda i božićnih ukrasa, dok su sniženja neodoljiva, te je praznično uživanje mnogostruko.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Program putovanja
  • Cenovnik
  • Uslovi plaćanja
  • Napomene
1.Dan: Pančevo, Beograd
Polazak iz Pančeva u 18.00, iz Beograda u 18.20, sastanak putika 15 minuta ranije. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju do Austrije uz kratke usputne pauze za odmor. 

2.Dan: Salcburg – Jezero Mondze
Dolazak u jutarnjim časovima u Salcburg. Po dolasku razgledanje istorijskog jezgra grada: Mocartov trg sa spomenikom, biskupska rezidencija, katedrala, samostan Sv. Petra, Festivalska dvorana, Mocartova rodna kuća, park Mirabel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do jezera Mondze. Mondze jezero, tajanstveno je kao i sam njegov naziv – “jezero mesečine” i svojom lepotom očarava sve posetioce Ovo je najtoplije jezero ovog područja, i u julu i avgustu dostiže temperaturu do 27°C! Godine 1864. u ovom čarobnom jezeru, pronađeni su ostaci kuća iz doba neolita.
Polazak za Srbiju je predviđen u ranim večernjim časovima.

3.Dan: Beograd, Pančevo
Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim satima.  
SALCBURG ADVENT
FAKULTATIVNI IZLET DO JEZERA MONDZE
Izlet
Termin: 9. 12. 2023.

CENA IZLETA: 8.000 DIN 
FIRST MINUTE CENA – 10% POPUSTA U ODNOSU NA REDOVNU!

CENA IZLETA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- obilaske prema programu
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja
- putno zdrastveno osiguranje

CENA IZLETA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
- Jezero Mondze – 20 eur (fakultativno)
- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska
- Kontakt osoba za reklamacije Rade Sredojević 066/355-101

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu (Čl. 79), za organizaciju izleta na teritoriji Republike Srbije, kao i van granica Republike Srbije, nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije izleta.

U slučaju nedovoljnog broja putnika za izlete čiji se program izrađuje na bazi minimum 30 prijavljenih, Organizator izleta zadržava pravo da otkaže izlet, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica RS i dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji RS.

Organizator izleta zadržava pravo da koriguje cene u slučaju promena na deviznom tržištu.

Organizator izleta ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu izleta.

Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Putnik ima pravo da odustane od izleta, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica Republike Srbije, odnosno dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji Republike Srbije, o čemu je dužan da pismeno, u zvaničnoj formi, izvesti Organizatora izleta. 

U slučaju otkazivanja izleta van utvrđenih rokova, Organizator zadržava pravo da uplaćen novac ne vrati putniku. 

Organizator izleta TA „Star Tours“

Organizator putovanja je turistička agencija Star Tours, broj licence OTP 245/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Star Tours. OUP

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.