Advent u Rijeci

24.12.2023., Hrvatska

već od 5500RSD

Opis destinacije

Rijeka je jedan od većih gradova i najveća luka Hrvatske. Nalazi se na severnoj obali Riječkog zaliva koji je spojen sa Kvarnerskim zalivom. Simbol grada je gradski toranj kroz koji se nekada ulazilo u grad, koji i danas dominira glavnim šetalištem u Rijeci. Centralni deo u Rijeci je Korzo, koje je najpoznatije mest za sastanke i šoping. Rijeka je spona centralne i jugoistočne Europe. Lučki grad je mešavina srednjovekovne tvrđave, velelepnih palata iz doba Austrougarske, pijace u stilu secesije, trgova sličnih onima u Italiji, socijalističkih novogradnji. U Rijeci se nalazi Hrvatsko narodno pozorište Ivan pl. Zajc sagrađeno 1885. i Univerzitet u Rijeci, osnovano 1973. ADVENT – Četiri nedelje pre katoličkog Božića, u svim zemljama gde većinu stanovništva čine pripadnici katoličke veroispovesti, počinje period tokom kojeg se proslavlja rođenje Isusa Hrista, njegov dolazak na svet. Širom Evrope se u gradovima adventske nedelje proslavljaju u vidu brojnih božićnih marketa koji se organizuju na glavnim ulicama i trgovima. Velika je ponuda tradicionalnih proizvoda i božićnih ukrasa, dok su sniženja neodoljiva, te je praznično uživanje mnogostruko.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Program putovanja
  • Cenovnik
  • Uslovi plaćanja
  • Napomene
1.DAN – PANČEVO-BEOGRAD 
Polazak u 22.00 iz Pančeva, ispred Doma omladine. Sastanak putnika 15 minuta ranije. Polazak iz Beograda u 22.20. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.DAN - RIJEKA
U jutarnjim časovima dolazak u Rijeku. Pešačka tura sa lokalnim vodičem kroz najinteresantnije znamenitosti grada: riječki korzo, katedrala Sv. Vida, gradski toranj, crkva Sv. gospe Lurdske. Fakultativni odlazak do Opatije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje do polaska. Polazak je predviđen u ranim večernjim časovima.

3.DAN – BEOGRAD-PANČEVO 
Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima.

Kraj programa.

RIJEKA ADVENT
Jednodnevni izlet
Termin: 24. 12. 2023.

CENA IZLETA: 5.500 DIN
FIRST MINUTE CENA – 10% POPUSTA U ODNOSU NA REDOVNU!

CENA IZLETA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- obilaske prema programu
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja
- putno zdravstveno osiguranje

CENA IZLETA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
- odlazak do Opatije – 15 eur (fakultativno)
- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska
- Kontakt osoba za reklamacije Rade Sredojević 066/355-101

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu (Čl. 79), za organizaciju izleta na teritoriji Republike Srbije, kao i van granica Republike Srbije, nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije izleta.

U slučaju nedovoljnog broja putnika za izlete čiji se program izrađuje na bazi minimum 30 prijavljenih, Organizator izleta zadržava pravo da otkaže izlet, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica RS i dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji RS.

Organizator izleta zadržava pravo da koriguje cene u slučaju promena na deviznom tržištu.

Organizator izleta ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu izleta.

Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Putnik ima pravo da odustane od izleta, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica Republike Srbije, odnosno dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji Republike Srbije, o čemu je dužan da pismeno, u zvaničnoj formi, izvesti Organizatora izleta. 

U slučaju otkazivanja izleta van utvrđenih rokova, Organizator zadržava pravo da uplaćen novac ne vrati putniku. 

Organizator izleta TA „Star Tours“

Organizator putovanja je turistička agencija Star Tours, broj licence OTP 245/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Star Tours. OUP

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A