Advent u Mariboru

Maribor , Slovenija

već od 4500RSD

Opis destinacije

ADVENT – Četiri nedelje pre katoličkog Božića, u svim zemljama gde većinu stanovništva čine pripadnici katoličke veroispovesti, počinje period tokom kojeg se proslavlja rođenje Isusa Hrista, njegov dolazak na svet. Širom Evrope se u gradovima adventske nedelje proslavljaju u vidu brojnih božićnih marketa koji se organizuju na glavnim ulicama i trgovima. Velika je ponuda tradicionalnih proizvoda i božićnih ukrasa, dok su sniženja neodoljiva, te je praznično uživanje mnogostruko.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Program putovanja
  • Cenovnik
  • Uslovi plaćanja
  • Napomene
1. Dan – Pančevo, Beograd
Polazak iz Pančeva u 00.00 ispred Doma omladine. Sastanak putnika 15 minuta ranije. Polazak iz Beograda u 00.20. Noćnja vožnja kroz Hrvatsku. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. Dan – Maribor, Grac
Dolazak u Maribor u jutarnjim satima. Obilazak grada u pratnji vodiča. Maribor je glavni grad Štajerske i drugi po veličini grad u Sloveniji. Grad leži na 270 metara nadmorske visine, i predstavlja regionalno središte pokrajine Štajerske. Maribor leži na reci Dravi, na mestu gde se sastaju planinski masiv Pohorje, Dravsko polje, planina Kozjak i Slovenske gorice. Grad Maribor poznat je po najstarijoj vinovoj lozi na svetu koja je nazvana Stara trta, 2012. godine bio proglašen za Evropsku prestonicu kulture.  Fakultativni izlet do Graca. Drugi najveći grad u Austriji, Grac, leži na reci Muri i odavno je popularan među turistima. Najatraktivnija mesta koja možete videti u Gracu uključuju mnoštvo istorijskih zgrada, posebno u Starom gradu, koji je poznat po svojim baroknim zdanjima. Najpoznatija atrakcija je, svakako, Šlosberg, veliko brdo koje se uzdiže nad ovim gradom. U pešačkoj zoni u Starom gradu nalazi se veličanstveni Landhaus, sedište pokrajinske vlade Štajerske. Polazak  ka Srbiji u večernjim časovima. Putovanje preko Hrvatske. Noćna vožnja. 

3. Dan – Beograd, Pančevo
Dolazak  na mesto polaska posle ponoć. 
Kraj programa
MARIBOR ADVENT
FAKULTATIVNI IZLET DO GRACA
Izlet
Termin: 30. 12. 2023.

CENA IZLETA: 4.500 DIN 
FIRST MINUTE CENA – 10% POPUSTA U ODNOSU NA REDOVNU!

CENA IZLETA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- obilaske prema programu
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja
- putno zdravstveno osiguranje

CENA IZLETA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
- Grac – 20 eur (fakultativno)
- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska

STAR
- Kontakt osoba za reklamacije Rade Sredojević 066/355-101

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu (Čl. 79), za organizaciju izleta na teritoriji Republike Srbije, kao i van granica Republike Srbije, nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije izleta.

U slučaju nedovoljnog broja putnika za izlete čiji se program izrađuje na bazi minimum 30 prijavljenih, Organizator izleta zadržava pravo da otkaže izlet, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica RS i dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji RS.

Organizator izleta zadržava pravo da koriguje cene u slučaju promena na deviznom tržištu.

Organizator izleta ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu izleta.

Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Putnik ima pravo da odustane od izleta, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica Republike Srbije, odnosno dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji Republike Srbije, o čemu je dužan da pismeno, u zvaničnoj formi, izvesti Organizatora izleta. 

U slučaju otkazivanja izleta van utvrđenih rokova, Organizator zadržava pravo da uplaćen novac ne vrati putniku. 

Organizator izleta TA „Star Tours“

Organizator putovanja je turistička agencija Star Tours, broj licence OTP 245/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Star Tours. OUP

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A